Tribunalul București a judecat, astăzi, recursul la cererea făcură de fostul profesor Dan Vișan, de a avea dreptul să părăsească Bucureștiul. Acesta a venit însoțit de mama sa. El a spus că nu a mai vorbit cu victima și că, dacă se uită la televizor, îi transmite „Sărbători fericite!”. 
Judecătoria Sectorului 1 i-a respins, recent, aceeași cerere. El a susținut, atunci, că vrea să poată părăsi Capitala pentru a-și vizita duhovnicul, la Mănăstirea Văratec. „Credința nu se poate dovedi printr-un act atașat unui dosar, ci se află în suflet”, a declarat Vișan în fața judecătorilor.
Procurorul a solicitat respingerea părăsirii localității, însă avocata Paula Iacob a făcut apel la înțelegerea judecătorilor față de un tânăr care a greșit cu „o jună”, cu două luni înainte ca ea să fi implinit 18 ani.
Absolvent de teologie, celălalt avocat, Daniel Ionașcu (foto centru), a făcut trimitere, pe tot parcursul pledoariei sale, la religie și credință. A amintit că începe Postul Paștelui. Magistrații i-au pus în vedere să treacă la alte argumente. În zadar, el a insistat cu sărbătoarea Patimilor lui Iisus Hristos.
În final, Tribunalul a admis recursul profului și a înlocuit măsura de a nu părăsi Capitala cu aceea de a nu părăsi țara.
CITIŢI ŞI:

  • PRIMUL TERMEN AL PROCESULUI: Profu’ de la Jean Monnet vrea să se facă reporter
  • Proful de la Jean Monnet acuzat de viol vrea să se retragă la mănăstire. Ce ofertă de muncă a refuzat