Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul „Jean Monnet”, profesorul în faţa procurorului. „Nu ştia că e minoră, de parcă lucra la aprozar”
Cazul „Jean Monnet”, profesorul în faţa procurorului. „Nu ştia că e minoră, de parcă lucra la aprozar”

Cazul „Jean Monnet”, profesorul în faţa procurorului. „Nu ştia că e minoră, de parcă lucra la aprozar”

Profesorul Dan Vişan, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de la Liceul "Jean Monnet", a fost audiat de procurorii Parchetului Judecătoriei de pe lângă Sectorul 1.

Avocata Paula Iacob a declarat, pentru „Evenimentul Zilei”, că „această audiere ar putea schimba întregul parcurs al procesului”.
„Declaraţia este extrem de importantă pentru că poate confirma sau infirma poziţia apărării. În primul rând, faptul că nu a fost viol, acest lucru fiind stabilit ştiinţific, nu mai este în sarcina noastră să o dovedim. Iar raportul sexual a fost consumat fără ca el să ştie că ea era minoră. Sub acest aspect ne aflăm în faţa unei erori. Colegii mei mi-au spus că este şocat de ceea ce i s-a întâmplat. Bineînţeles în pare rău de ceea ce s-a întâmplat şi de faptul că şi-a distrus o carieră care începuse frumos şi pe care şi-a dorit-o.

Din declaraţiile şi celorlalţi colegi reiese clar că domnişoara nu numai că nu s-a opus, dar este cea care a iniţiat totul”, a precizat avocata Paula Iacob, apărătoare fostului profesor de sport, Dan Vişan.
Audierile au durat aproximativ o oră. Profesorul Dan Vişan a fost adus din arest cu o maşină a Parchetului cu aproximativ un sfert de oră înainte de a fi audiat.
„Au fost făcute completări la prima declaraţie şi ne-a spus că el nu ştia că fata aia e minoră, de parcă lucra la aprozar şi nu lucra cu elevi care sunt minori. Deşi în prima declaraţie a spus că ştia că este minoră”, a declarat Cristian Sârbu, avocatul elevei Oana, cea care l-a acuzat pe profesorul de sport.  

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News