Raportul transmis Ministerului Sănătăţii precizează faptul că femeia, mamă a trei copii, s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Vişeul de Sus în data de 7 decembrie 2011 ora 3.15, având o sarcină normală la termen.
"În data de 8 decembrie 2011, ora 9.45, a început travaliul în mod normal. Între orele 11.00 – 12.00, pacienta a acuzat tulburări de vedere, iar ulterior a intrat în stop cardiorespirator. Din raportul autopsiei rezultă că pacienta a suferit o ruptură a unui vas cerebral prezentând o hemoragie cerebrală masivă", se arată în raportul transmit de DSP Maramureş.
Resuscitarea pacientei, încercată de către medicii prezenţi în spital, a rămas fără rezultat.
Doctorul anestezist era plecat în alt spital
Soţul femeii are însă o altă variantă şi susţine că femeia nu a fost supusă unei cezariene, cum ar fi impus situaţia, fiindcă în spital nu exista un anestezist.
Medicul anestezist, angajat cu normă întreagă la Spitalul Orăşenesc Vişeul de Sus, se afla în dimineaţa respectivă la Spitalul Municipal Sighetul Marmaţiei unde este angajat cu jumătate de normă.
Având în vedere concluziile transmise, Ministerul Sănătăţii consideră că, acest caz este de competenţa Colegiului Medicilor pentru investigarea aspectelor medicale şi a unei eventuale culpe medicale, cât şi a Consiliului Local în subordinea căruia se află Spitalul Vişeul de Sus pentru dispunerea de măsuri administrative.