Procurorii din Girurgiu au refăcut secundă cu secundă, "filmul" morţii baschetbalistului american Chauncey Hardy. Anchetatorii au identificat martorii cu ajutorul Facebook, se notează în Rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Gipsy Gypsanu’, pe numele său real Ionuţ Adrian Tănăsoaia, care este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
"De administrarea discotecii se ocupa martorul J.C.G. care pentru întreţinerea paginii de facebook a clubului l-a rugat pe martorul T. A.D. să execute fotografii de ansamblu şi cu participanţii la discotecă şi să le posteze pe respectiva pagină. Ca atare, în noaptea de 08/09.10.2011, martorul T. A.D. a realizat mai multe fotografii cu participanţii la discotecă, pe care, la data de 09.10.2011 – orele 1600, le-a postat pe facebook fotografii ce au fost, ulterior, folosite de organele de urmărire penală pentru identificarea participanţilor la discotecă", se menţionează în Rechizitoriu.

Ce s-a întâmplat în discotecă

Anchetatorii au reuşit să refacă scena loviturii cauzatoare de moarte, coroborând declaraţiile zecilor de martori audiaţi. "C.D.H. (baschetbalistul american – n.r.) a mers să danseze pe podium la grupul de tineri de la masa nr.3, unde C.Ş.I. dansa pe masă, iar lângă el, R.A.F.. Conform obiceiului, C.D.H. a pus şapca sa pe capul martorei R.A.F., pe care apoi a luat-o C.Ş.I. şi i-a restituit-o acestuia. Din nou C.D.H. a pus şapca pe capul martorei, determinându-l pe C.Ş.I. să strige la victimă să-i lase în pace. Victima – care nu ştia româneşte, folosind gestica mâinilor, încerca să-i explice că nu înţelege. A intervenit martorul M.R.A. care l-a îmbrăţişat pe C.D.H., şi i-a spus în engleză să fie calm. Din nou victima s-a apropiat de masa pe care dansa C.Ş.I., gest observat şi de inculpat (Gipsy Gypsanu’ – n.r.), cumnatul martorului, care tot în limba română i-a spus victimei să-i lase în pace şi, totodată, a îmbrâncit-o uşor. În timp ce se retrăgea cu spatele din faţa inculpatului, victima – folosind gestica braţelor – încerca să explice acestuia că nu înţelege despre ce este vorba. Bănuind probabil că prin gestica braţelor victima ar încerca să-l lovească, inculpatul a lovit-o puternic cu pumnul în dreptul buzelor. Urmare a loviturii primite, victima s-a dezechilibrat (se afla 1,20 m de marginea podiumului) şi a căzut de la nivelul podiumului (32 cm), lovindu-se cu capul de pardoseală (a rămas cu partea inferioară a corpului pe podium) pierzându-şi imediat conştienţa. Acest moment a fost observat de martorii oculari C.Ş.I., H. A.N., M.D.M., G.I.A. Locul unde victima s-a izbit cu capul de pardoseală, era chiar lângă canapeaua pe care se afla asezată martora A.C cu B.D.V.(într-un spaţiu de 1,30 mp). Întrucât victima nu mai dădea semne de viaţă, M.D.M. i-a alertat pe coechipierii acesteia, iar ceilalţi tineri care observaseră acest lucru, s-au strâns în jurul locului respectiv. S-a produs agitaţie, haos printre tineri, mulţi dintre ei neştiind exact ce s-a întâmplat (dacă victima a căzut singură sau a fost lovită)" – se menţionează în Rechizitoriu.

Traseul prin spitale

Americanul Chauncey Hardy a consumat băuturi alcoolice, au mai stabilit anchetatorii. Astfel, el a băut două beri la masă, apoi două pahare de vin la hotel şi încă trei beri în clubul în care a avut loc incidentul. După ce a fost lovit de Gipsy Gypsanu’ , Chauncey Hardy “a fost scos afară, pe braţe de către colegii săi, care au încercat să-i acorde ajutor – l-au stropit cu apă, timp în care, martorul P.G. prin sistemul SNAU 112, şi a apelat Salvarea care l-a transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Giurgiu. La unitatea de primiri urgenţe, în anamneză se consemnează "Adus de ambulanţă de la Clubul….. în stare comatoasă, iar din relatările colegilor reiese că a consumat alcool şi a fost împins căzând cu faţa în sus; escoriaţii buza superioară, inferioară, hematom palpebral drept etc". I se stabileşte diagnosticul prezumtiv principal de "comă profundă de etiologie necunoscută". În aceeaşi zi, la orele 12.07 este transferat şi internat la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" cu diagnosticul de "Politraumatism în condiţii neprecizate. Traumatism cranio-cerebral grav. Dilacerare cerebrală frontală stânga. Contuzie hemoragică temporală dreapta. Hemoragie subarahnoidiană posttraumatică fronto-parietală stânga. Hematon palpebral drept. Contuzie buza superioară. GCS = 8/9 puncte". La această unitate sanitară, în urma consulturilor şi investigaţiilor de specialitate s-a decis efectuarea unei intervenţii chirurgicale, însă, în timpul acesteia, la ora 19.10, C.D.H. a decedat", se mai arată în referatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Gipsy Gypsanu’ e un apropiat al clanului "Butoane".

CITIŢI ŞI:

  • Agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy a fost trimis în judecată
  • CLANUL "BUTOANE": Minore obligate să se prostitueze şi "plătite" în droguri
  • Raport final de la IML: AFLĂ ce i-a provocat moartea baschetbalistului Chauncey Hardy