Evenimentul Zilei > Actualitate > CAZ ULUITOR. Plămânul unui om era blocat de intestine. Vezi cum au descoperit medicii
CAZ ULUITOR. Plămânul unui om era blocat de intestine. Vezi cum au descoperit medicii

CAZ ULUITOR. Plămânul unui om era blocat de intestine. Vezi cum au descoperit medicii

Caz medical halucinant la Iaşi. Un pacient despre care se credea că are o tumoare la plămâni avea de fapt plămânul blocat de intestine. Medicii spun că aceste cazuri sunt extrem de rare iar pacienţii nu prezintă simptome.

Bărbatul de 50 de ani a ajuns la spital aproape de sufocare. Potrivit jurnaliştilor de la Ziarul de Iaşi, nu putea să respire normal şi avea dureri toracice puternice. Radiografia făcută de medicii de la Institutul Regional de Oncologie au arătat o formaţiune care aproape acoperea un plămân. Pentru că pacientul este şi fumător înrăit au crezut că este vorba de cancer pulmonar iar formaţiunea din plămân este o tumoare. „Am observat în zona hemitoracelui stâng o masă de 15-20 cm în diametru. Am crezut iniţial că este vorba de cancer pulmonar şi pentru că  pacientul a fumat în ultimii 30 de ani câte un pachet de ţigări pe zi”, a spus medicul chirurg Mugurel Bosinceanu pentru Ziarul de Iaşi.  
 
Ulterior, pacientul a fost programat pentru o interventie chirurgicală numai că în momentul în care l-au deschis medicii au avut parte de o surpriză de proporţii. „Tumoarea” era de fapt o deplasare a intestinelor din abdomen în torace. „Probabil că în urmă unui traumatism produs acum cel puţin 10 ani s-a produs o ruptură în diafragm iar ruptura s-a mărit în fiecare an câte puţin şi intestinele au urcat în cavitatea toracică. Operaţia a durat 3 ore iar organele au fost puse la locul lor. Nu ar trebui să mai aibă nici un fel de probleme”, a mai spus dr. Bosinceanu.  
 
Medicii spun că astfel de cazuri sunt extrem de rare şi că pacienţii nu prezintă simptome, motiv pentru care ajung târziu la spital.  În general nu simt nimic ani la rând după care dintr-o dată nu pot să respire şi se simt mereu foarte obosiţi.