Care-s adevăraţii caţavenci: Caţavencii, Kamikaze sau Academia Caţavencu? | VIDEO

Care-s adevăraţii caţavenci: Caţavencii, Kamikaze sau Academia Caţavencu? | VIDEO

Spotul de promovare a noii reviste "Caţavencii" surprinde prin alăturarea lui Mircea Dinescu, recunoscut pentru activitatea la CNSAS, şi Cornel Ivanciuc, care a recunoscut colaborarea cu fosta Securitate.

Revistele de satiră şi umor par a fi singurele care înfloresc, într-o piaţă media puternic afectată, în ultimii ani, de criza economică. Motivul nu îl constituie cine ştie ce cerere din partea publicului, ci scindările fostei echipe de la "Academia Caţavencu", pe fondul intervenţiei diverşilor moguli. Au apărut, astfel, "Kamikaze", şi, mai nou, "Caţavencii".

Noul patronat al "Academia Caţavencu" susţine că revista va apărea miercuri pe piaţă, în pofida faptului că echipa editorială condusă de Doru Buşcu a părăsit publicaţia pentru a înfiinţa "Caţavencii", sub tutela lui Dinu Patriciu. Acum, "Adevărul" va avea şi el "Caţavencii" lui. Iar Patriciu - propria revistă de satiră şi umor.

Spotul de promovare a fost lansat deja pe piaţă şi surprinde prin faptul că-i (re)pune alături pe Mircea Dinescu, recunoscut pentru activitatea la CNSAS şi Cornel Ivanciuc, care a recunoscut colaborarea cu fosta Securitate. Cine va prelua "Academia Caţavencu" "Academia Caţavencu" va continua să apară, dă asigurări Adrian Rus, director general al Medien Holding, în portofolul căreia există şi "România Liberă". Aşadar, magnatul Dan Adamescu va avea şi el revista lui de satiră şi umor. În piaţă se vehiculează că revista va fi preluată de Alecu Racoviceanu, fost director Gardianul şi Puterea. Racoviceanu confirmă că a primit o ofertă, dar evită, momentan, să dea un răspuns.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe piaţă mai există şi "Kamikaze", formată în urma primei scindări de către mai tinerii jurnalişti de la "Academia Caţavencu", care au acuzat presiuni editoriale din partea (atunci) patronului Sorin Ovidiu Vîntu, prin intermediul lui Doru Buşcu.

Aşadar, românii amatori de satiră şi umor au, acum, la dispoziţie, trei reviste. Rămâne de văzut care va fi cea mai citită. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/oXlY0Kx6bxM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Tema spotului "Cațavencii" a mai fost folosită. Ultima dată, chiar de echipa "Kamikaze". <iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/hf5CdmpEH4w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> CITIȚI ȘI:

  • Superofertă: "Academia Caţavencu" s-a dat la jumătate de preţ
  • Adamescu nu-i lasă Caţavencu lui Buşcu. Pentru brand se bate şi Adrian Sârbu, boss-ul PRO TV