În naufragiu au murit cinci persoane şi circa 130 sunt date dispărute, potrivit agerpres.ro

"După ce a fost alertată de localnici, o echipă a jandarmeriei s-a deplasat în această după-amiază în apropiere de locul catastrofei şi a descoperit doi supravieţuitori, precum şi cadavrele a trei femei şi doi bărbaţi", a precizat OIM într-un comunicat.

Un supravieţuitor a estimat că la bordul ambarcaţiunii în care se afla erau 130 de persoane, dar nu a putut preciza câţi oameni se găseau în cea de a doua ambarcaţiune naufragiată.

"Garda de coastă a fost şi ea alertată şi a lansat operaţiuni de căutare şi salvare. Aceste operaţiuni sunt încă în curs, cu două nave de patrulare", potrivit aceleiaşi surse.

Situată faţă în faţă cu Yemenul devastat de război, şi vecină cu Somalia instabilă şi cu Etiopia, Djibouti a devenit în aceşti ultimi ani un punct de tranzit pentru migranţi în căutare de muncă în peninsula arabică.

Refugiaţii care fug din Yemen încearcă şi ei să treacă strâmtoarea care le separă ţara de Djibouti. Aceste traversări s-au dovedit frecvent a fi periculoase.

Anul trecut, cel puţin 30 de migranţi din Somalia şi Etiopia care încercau să ajungă în Djibouti s-au înecat după ce nava lor a naufragiat în largul Yemen. Asupra pasagerilor s-ar fi tras focuri de armă.

În august 2017, zeci de migranţi din Somalia şi Etiopia care se aflau la bordul a două nave cu destinaţia Yemen au murit după ce traficanţii de fiinţe umane i-au aruncat în mare.

 

Te-ar putea interesa și: