Evenimentul Zilei > International > Catastrofă aeriană. Șaptesprezece persoane au murit în momentul în care un avion militar s-a prăbușit într-o zonă rezidențială
Catastrofă aeriană. Șaptesprezece persoane au murit în momentul în care un  avion militar s-a prăbușit într-o zonă rezidențială

Catastrofă aeriană. Șaptesprezece persoane au murit în momentul în care un avion militar s-a prăbușit într-o zonă rezidențială

Șaptesprezece persoane au fost murit în momentul în care un avion militar de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o zonă rezidențială a orașului pakistanez Rawalpindi.

Avionul s-a prăbușit într-un zonă săracă aflată în imediata vecinătate a unui cartier de lux din orașul  Rawalpindi, oraș în care se găsește Statul Major al Armatei Pakistaneze.

„Am preluat 17 cadavre, printre care se găsesc 12 civili și cinci membri ai echipajului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță, Farooq Butt, adăugând că alte 12 persoane au fost rănite în accidentul care a avut loc în apropierea capitalei pakistaneze Islamabad.

Purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze a declarat că avionul se afla într-o misiune de antrenament de rutină atunci când a avut loc accidentul, adăugând că serviciile de intervenție au stins incendiul cauzat de accident și au transportat răniții la un spital local.

Un reporter aflat la fața locului a declarat că fumul se ridica în continuare din epava aeronavei și câteva locuințe au fost distruse, în timp ce bucăți din fuzelajul avionului erau vizibile pe un acoperiș din apropiere.

Lucrători ai serviciilor de  Urgență au putut fi văzuți desfășurând o cercetare amănunțită a zonei, adunând resturi și inspectând locația în timp ce zeci de ambulanțe soseau la fața locului.

Pakistanul are un istoric foarte problematic al siguranței aeronautice, de-a lungul anilor având loc multe incidente  deosebit de grave.

În anul 2016 un avion al Pakistan International Airlines a izbucnit în flăcări după ce unul dintre cele două motoare ale sale a luat foc în timpul unui zbor din nordul Pakistanului spre capitala Islamabad, în acest accident pierzându-și viața peste 40 de persoane.

Cel mai mare dezastru aerian  a avut loc  în anul 2010 atunci când un Airbus 321 operat de compania aeriană privată Airblue s-a prăbușit pe un deal  de la marginea capitalei Islamabad în timp ce  se pregătea să aterizeze, toate cele 152 de persoane aflate de la bord pierzându-și viața.