Cătălin Cherecheș a fost prezent luni, 13 iunie a.c., la Curtea de Apel Cluj, unde și-a exprimat dorința de a-și depune jurământul într-o zi de duminică.

 

Am depus cerere la episcop (al Maramureşului şi Sătmarului – n.a.) să depun jurământul de primar într-o duminică, într-o catedrală, pentru că acest jurământ îl depun în faţa lui Dumnezeu şi a băimărenilor”, a precizat Cherecheş.

 

Primarul în funcție al municipiului Baia Mare s-a aflat ieri la Curtea de Apel Cluj, deoarece acesta a depus o cerere prin care dorește să fie plasat sub control judiciar pe cauțiune, însă cererea acestuia a fost respinsă, Cherecheș rămânând în continuare în arest preventiv.

 

Conform jurnaliștilor de la Mediafax, unul dintre avocaţii lui Cătălin Cherecheş, Geanina Cuc, a declarat că în susţinerea contestaţiei s-a invocat inclusiv faptul că primarul a fost reales în funcţie cu peste 32.000 de voturi din partea băimărenilor.

Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia depusă de Cătălin Cherecheş, la decizia Tribunalului Maramureş din 7 iunie prin care s-a respins cererea acestuia de a fi plasat sub control judiciar pe cauţiune. Astfel, edilul rămâne mai departe în arest preventiv. Noi am invocat în apărare şi faptul că dl. Cherecheş a fost reales primar cu peste 32.000 de voturi din partea locuitorilor municipiului Baia Mare, iar acest lucru este deosebit de important deoarece aceste persoane au considerat că este primarul care să le conducă destinele în următorii patru ani. Raportat la faptul că s-a respins la Tribunal cererea noastră de eliberare din arest preventiv şi plasare sub control judiciar pe cauţiune tocmai pe insecuritatea opiniei publice, era evident că trebuia să aducem în discuţie şi acest aspect”, a precizat Geanina Cuc.

Cherecheș a fost arestat preventiv de Tribunalul Cluj în 27 aprilie pentru 30 de zile, motivul fiind luare de mită în formă continuată. Tribunalul Maramureș a prelungit arestul preventiv al primarului în 24 mai, acesta aflându-se în momentul de față la Penitenciarul Gherla, județul Cluj.

În urma alegerilor locale, acesta și-a păstrat funcția de primar al municipiului Baia Mare, obținând peste 70% din voturi, conform Mediafax

Te-ar putea interesa și: