Laura David: Puteţi să-mi spuneţi , vă rog, pentru ce perioadă de timp ar trebui ţinuţi afară copiii când este vreme rece? Am doi copii care au mai puţin de 7 ani, şi atunci când este foarte frig ezit să-i las să iasă afară, mai ales pentru că îmi este teamă că ar putea răci. Este bine ce fac? Pot sta ore bune afară fără să aibă probleme de sănătate?
Copiii pot fi scoşi afară şi de la câteva zile chiar dacă vremea este rece, bineînţeles cu condiţia să fie îmbrăcaţi corespunzător. Dacă locuiţi într-o zonă în care frecvent sunt temperaturi scăzute (sub -20 de grade C), micuţii trebuie să iasă pentru a se obişnui cu aceste temperaturi. Vă sfă tuiesc să nu le puneţi fular la gură sau pe nas. În ceea ce priveşte perioada de timp care ar trebui petrecută în afara casei pe vreme rece, trebuie să vă orientaţi şi după reacţiile copilului.

Dacă îi place, se joacă bucuros în zăpadă şi face mişcare, poate fi ţinut şi trei ore. Atunci cînd îl scoateţi afară să se dea cu sania, lăsaţi-l pe el să facă mai multă mişcare, nu îl ţineţi doar pe sanie, fiindcă o să-i fie frig şi o să-l aduceţi sloi în casă. Dacă micuţul are reţineri, refuză să pună mâna pe zăpadă sau plânge, nu îl forţaţi. Data viitoare o să vrea să stea mai mult. Încercaţi să-l obişnuiţi scoţându-l câte puţin pe balcon, la o terasă semiacoperită sau la geam. După vârsta de 2 ani, de obicei micuţii se obişnuiesc. Numai în cazul în care afară este viscol nu este de dorit să stea prea mult la temperaturi scăzute.