Castel italienesc "populat" cu 17 fantome

Castel italienesc "populat" cu 17 fantome

De 1.500 de ani, Palatul Moncalieri este bântuit de stafii apărute ca urmare a morţilor violente petrecute între zidurile sale.

Construit de cavaleri în secolul al X-lea pentru a păzi podul peste râul Po, Castello de la Rotta - cum mai este denumit Palatul Moncalieri - a avut un trecut sângeros, ceea ce ar explica existenţa acestor apariţii spectrale, relatează site-ul Le paranormal. În timpul epidemiei de ciumă bubonică, din anul 1631, peste 300 de morţi au fost arşi în faţa acestui edificiu. Opt ani mai târziu, în timpul invaziei franceze, aproximativ o mie de italieni au fost ucişi şi aruncaţi în fântâna castelului.

Însă fantomele nu provin doar dintre oamenii de rând, morţi de ciumă sau în război. Unele dintre spirite sunt ale cavalerilor templieri, acuzaţi de erezie de regele francez Filip al IV-lea, care dorea să le confişte averile enorme, obţinute în perioada cruciadelor. Câţiva dintre templieri au fost torturaţi şi arşi de vii, între zidurile de la Castello de la Rotta.

Spirite fidele

Ne puteți urmări și pe Google News

Fantoma care apare cel mai frecvent este a cavalerului Arturo. Cu silueta sa descărnată, acoperită parţial de mantia de templier cu glugă, el poartă în mână o cruce în timp ce călăreşte ca nebunul pe holurile castelului, pe scheletul a ceea ce a fost un cal. Descoperit în 1980, Arturo era îngropat în turbăria acum uscată de lângă Palatul Moncalieri. Şi, după ce a fost scos de acolo şi îngropat creştineşte, el s-a arătat mai multor grupuri de turişti, dornici să vadă cu ochii lor fantomele de la Castello de la Rotta.

O apariţie la fel de stranie şi frecventă - dar mai puţin expresivă ca Arturo - vizitează mai ales turnul palatului. Legenda locurilor spune că este fantoma unei tinere femei care a fost forţată să se mărite cu castelanul mult mai în vârstă decât ea, acum câteva sute de ani. Chiar în noaptea nunţii, fata a preferat să se arunce de pe acoperişul turnului decât să fie pângărită de bătrânul proprietar al castelului.

Apariţii... televizate!

În cursul ultimelor decenii, fantomele Palatului Moncalieri au devenit o veritabilă atracţie turistică. Un mare merit îl are şi proprietarul actual al castelului, contele Augusto Oliveiro. Acest avocat din Torino locuieşte în prezent, împreună cu familia, într-o aripă restaurată a palatului. Pare insensibil la apariţiile fantomatice.

Deseori îşi invită apropiaţii sceptici sau curioşi să-i vadă cu ochii lor pe „colocatarii“ săi. Oliveiro îi conduce personal şi pe turiştii interesaţi să facă fotografii fantomelor. În 1982, chiar el a fotografiat, în curtea interioară a castelului, un spectru. „A trecut pe sub arcade şi s-a îndreptat spre capelă“, indică el traseul fantomei.

Doi ani mai târziu, fantoma unui templier iese dintr-un zid aflat în apropierea capelei, chiar în momentul în care o televiziune locală înregistra o emisiune în locul respectiv. În 1987, o vizitatoare a remarcat o apariţie luminoasă, înaltă de 1,5 metri, purtând o aură albăstruie, care îi răspundea la întrebări prin intensificarea luminozităţii din aură.

Apariţiile au continuat şi după trecerea în mileniul al III-lea. Dar, în primăvara acestui an, Castello de la Rotta a fost distrus parţial de un incendiu misterios. Renovarea sa continuă şi astăzi.

SPECTRU. Fantoma lui Arturo

APARIŢIE. Fantomă ieşind din ziduri