Evenimentul Zilei > Justitie > Casiera agresată în timpul jafului de la BT din Cluj, cere achitarea tinerilor judecaţi în acest caz
Casiera agresată în timpul jafului de la BT din Cluj, cere achitarea tinerilor judecaţi în acest caz

Casiera agresată în timpul jafului de la BT din Cluj, cere achitarea tinerilor judecaţi în acest caz

Casiera care a fost agresată în timpul jafului de la filiala clujeană a Băncii Transilvania, din februarie 2009, a cerut, luni seară, achitarea lui Andrei Hosu şi a lui Bogdan Baciu, cei doi tineri judecaţi în acest caz, informează MEDIAFAX.

La Tribunalul Cluj, a avut loc ultimul termen în dosarul în care Bogdan Baciu şi Andrei Hosu sunt judecaţi pentru tâlhărie în cazul atacului care a avut loc în 13 februarie 2009 asupra unei filiale a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca.
Femeia care a fost agresată în timpul jafului, care este parte vătămată în dosar, a spus, luni, în faţa judecătorilor, că procurorii ar trebui să-i prindă pe adevăraţii autori ai jafului, cerând achitarea lui Hosu şi Baciu.

Mihai Giurgea, unul dintre avocaţii celor doi tineri, a cerut achitarea acestora motivând că raportul ADN din Germania îi exclude pe aceştia ca autori ai jafului, de asemenea măsurătorile de înălţime şi seria de martori care au spus că nu cei doi sunt autorii atacului. Pe de altă parte, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea celor doi tineri la închisoare cu executare. Tribunalul Cluj se va pronunţa în 13 martie.

Vă amintim că la data de 13 februarie 2009, o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca a fost jefuită, iar hoţii au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro. Două persoane înarmate, care purtau cagule, au intrat în bancă, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele. Banii au fost furaţi din casierie, anchetatorii constatând că nu s-a tras niciun foc de armă.