Căsătorii ratate din lipsă de toaletă

Căsătorii ratate din lipsă de toaletă

CERINŢĂ. Femeile dintr-un sat indian luptă contra condiţiilor proaste de igienă, refuzându-i pe pretendenţii care nu au WC acasă

"Nu ai WC, nu vezi mâna fiicei mele", a devenit sloganul care se răspândeşte din ce în ce mai des în India, mai ales în satele sărace, lipsite de cele mai elementare condiţii de igienă, potrivit site-ului www.dnaindia.com. Zona rurală a acestei ţări este bine cunoscută pentru condiţiile insalubre de viaţă, desprinse parcă din Evul Mediu, care duc la una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate infantilă din lume. De aceea, femeile din satul Haryana au decis ca fiicele lor să nu fie date pretendenţilor decât după ce se conving cu ochii lor că ginerele posedă o toaletă funcţională.

Frica de febra tifoidă

Măsura luată de soacre nu este un simplu moft: peste 665 de milioane de locuitori ai Indiei îşi fac nevoile sub cerul liber, de unde şi desele epidemii de diaree, febră tifoidă şi malarie cu care se confruntă autorităţile sanitare hinduse. Mai mult, femeile nu au voie să-şi facă nevoile sub cerul liber pe timp de zi, ele fiind nevoite să aştepte lăsarea nopţii. Din 2005, au fost construite, prin eforturi guvernamentale, peste 1,4 milioane de WC-uri, pentru familiile de indieni care trăiesc sub limita sărăciei.

Ne puteți urmări și pe Google News