Casă de schimb valutar din Techirghiol, spartă de hoţi

Casă de schimb valutar din Techirghiol, spartă de hoţi

O casă de schimb valutar din centrul oraşului Techirghiol a fost spartă în această dimineaţă de indivizi necunoscuţi care au fugit cu casa de valori în care erau încasări de 81.000 lei.

Potrivit locatarilor de la etajul imobilului, patru persoane au forţat uşa de la intrare, au spart o altă uşă din interior au ridicat casa de valori şi au fugit cu o maşină de teren fără numere de înmatriculare.

Jaful a fost surprins pe camera de supraveghere a unităţii. Spargerea a avut loc puţin după ora 5.00, exact când paznicul, "un bătrân cu deficienţe de auz", ajuta o unitate alimentară vecină la descărcarea pâinii dintr-o autoutilitară. La întoarcere, omul a constatat spargerea după ce a văzut un monitor cu ecranul spart şi a observat lipsa seifului.

Deşi a dat alarma, agenţii firmei de pază au ajuns abia după o oră. Şeful IPJ Constanţa, comisar şef Dumitru Catană, spune că patronul casei de schimb valutar fusese amendat de poliţie în urmă cu câteva zile pentru ca unitatea nu era protejată corespunzător. Specialiştii încearcă acum să decripteze imaginile surprinse de camera de supraveghere pentru identificarea suspecţilor. Proprietarul deţine mai multe case de schimb valutar şi de amanet în localităţile judeţului Constanţă, patru dintre acestea fiind sparte prin aceeaşi metodă în ultimii doi ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Hoţii au ştiut de fiecare dată că încasările nu fuseseră predate la bancă şi au furat astfel sume importante, ultimul caz fiind în luna decembrie la Ovidiu când hoţii au furat casa de valori cu 70.000 lei", spune comisarul şef Dumitru Catană. Firma care deţinele unităţile de schimb valutar se numeşte M&S Exchange iar printre asociaţi figurează şi Fenis Agali care în martie 2004 a fost împuşcat de Serghei Gorbunov în scara blocului din Eforie Nord în care locuia. Gorbunov, care şi-a descărcat cele şase gloanţe în victimă, a fugit lăsând la locul faptei pistoul şi haina în buzunarul cărei poliţiştii au găsit cartea de identitate şi un bilet de tren Braşov-Constanţa.