Evenimentul Zilei > International > Casa Albă DEZMINTE știrea că președintele Donald Trump s-a făcut de râs când a discutat la telefon cu Vladimir Putin
Casa Albă DEZMINTE știrea că președintele Donald Trump s-a făcut de râs când a discutat la telefon cu Vladimir Putin

Casa Albă DEZMINTE știrea că președintele Donald Trump s-a făcut de râs când a discutat la telefon cu Vladimir Putin

Toate agenţiile de presă au titrat faptul ca Donald Trump n-ar fi ştiut ce să îi răspundă lui Putin atunci când a fost întrebat despre Tratatul pentru Reducerea Armelor Nucleare Strategice şi că ar fi cerut o pauză ca să-şi întrebe consilierii. A revenit în conversație, declarând că "tratatul semnat de către fostul președintele Barack Obama este dezavantajos pentru SUA și trebuie revizuit". Acest "incident" a devenit viral şi pe internet, comentariile fiind de tot felul, unele chiar spumoase la adresa preşedintelui SUA.

Casa Albă a dezmințit imediat știrea despre faptul că președintele Donald Trump nu ştia despre tratatul armelor nucleare american-rus când a vorbit la telefon cu președintele rus Vladimir Putin.

Agenţia Reuters  a fost prima care a relatat despre cum Trump a făcut o pauză în discuția cu Putin ca să-și întrebe consilierii ce este tratatul New START, gest stânjenitor pentru cei doi lideri de state.

Sean Spicer, responsabilul cu presa de la Casei Albe a declarat că "Trump cunoștea tratatul negociat în timpul administrației Obama, iar pauza în convorbirea cu Putin a făcut-o pentru că a cerut o opinie  consilierilor. Tot Reuters mai informase că Trump a criticat tratatul în discuția cu Putin, spunând că este păgubos pentru Statele Unite, deși Putin propunea să fie prelungit cu cinci ani, potrivit Europa Liberă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: