Carrefour va plăti o despăgubire de 20.000 de euro unei femei care a alunecat în magazin

Carrefour va plăti o despăgubire de 20.000 de euro unei femei care a alunecat în magazin

Un magazin Carrefour din oraş situat în apropiere de Marsilia este obligat să plătească o despăgubire de 20.000 de euro unei femei care a alunecat pe o frunză de salată şi şi-a fracturat piciorul.

În 2006, o bătrână în vârstă de 72 de ani a alunecat pe o frunză de salată, în incinta unui magazin Carrefour. Femeia a suferit o dublă fractură de femur şi a dat în judecată magazinul.

Procesul s-a desfăşurat la începutul acestei luni, iar un tribunal din Montpellier a dat câştig de cauză femeii, anunţă publicaţia lesquotidiennes.com. Astfel, grupul Carrefour este obligat că plătească 20.000 de euro.

Avocatul bătrânei a mai declarat în presă că motivul pentru care au intentat proces a fost reticenţa reprezentenţilor magazinului de a oferi sprijin financiar bătrânei. "Gravitatea rănilor şi reacţia magazinului, care a refuzat orice despăgubire la început, ne-a făcut să intentăm proces", a precizat reprezentantul legal al bătrânei. Acesta a mai adăugat că "este un proces exemplar şi care ar trebui să fie obişnuit".

În ceea ce priveşte valoarea despăgubirii, 20.000 de euro, suma a fost stabilită ţinând cont de "gravitatea rănilor, durata spitalizării şi a recuperării, suferinţele îndurate şi prejudiciul moral", după cum a mai spus avocatul femeii care a câştigat procesul cu grupul Carrefour.

Înainte de aflarea sentinţei, reprezentanţii companiei au spus că aşteaptă mai întâi decizia tribunalului, iar în funcţie de aceasta vor decide dacă vor face sau nu apel.

Ne puteți urmări și pe Google News