Evenimentul Zilei > Justitie > CARMEN DAN: La BURDUJENI erau 3 polițiști în PATRULĂ. AVEM un DEFICIT de POLIȚIȘTI în multe secții
CARMEN DAN: La BURDUJENI erau 3 polițiști în PATRULĂ. AVEM un DEFICIT de POLIȚIȘTI în multe secții

CARMEN DAN: La BURDUJENI erau 3 polițiști în PATRULĂ. AVEM un DEFICIT de POLIȚIȘTI în multe secții

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a intervenit la Antena 3 pentru clarificarea situației postului de poliție din gara Burdujeni, din Suceava, unde azi noapte a fost ucis un polițist.

Aceasta a menționat în direct la Antena 3„Polițistul executa serviciul în tura de 12 ore în intervalul 20-08, serviciu planificat cu un agent șef principal de poliție. Am informația ca a existat un plan de masuri la nivel local, având in vedere ca se desfășurau zilele orașului Fălticeni, dar era si Sf. Ilie. Cei doi erau in stația Burdujeni la coordonarea unui șef de politie. Acest șef a fost prezent in zona in jurul orei 21.28 când a avut loc incidentul, fiind împreună cu încă un agent de poliție. Astfel, agentul ucis se afla in tură însoțit de cel puțin un coleg. În momentul agresiunii, polițistul era in fața gării orientat către liniile de CF, la 150 metri se aflau cei doi colegi ai lui in patrulare undeva în zona liniei 3 a căii ferate.”


Referind-se la modul în care polițiștii s-au organizat, Carmen Dan a precizat că „Ține de tactica polițienească faptul pentru care polițistul era la distanța aceasta de colegii săi, patrulele fiind organizate local. Polițiștii din Burdujeni au considerat că acoperă o arie mai largă dacă nu stau împreună. Dacă sunt mai mulți polițiști la un obiectiv nu înseamnă că aceștia trebuie să stea împreună. În secția respectivă era un deficit de personal, fiind un deficit de personal de poliție în multe secții de poliție, mai grav, unele secții au doar 1-2 polițiști. Am dorit să clarific în special dacă în cazul acesta era vorba de un polițist singur, ceea ce nu este cazul.”


Comentând momentul atacului asupra polițistului, Carmen Dan spune că „Din informațiile pe care le dețin era aglomerat in gara, ceilalți doi polițiști fiind alertați de rumoarea produsă în acel moment, aceștia fugind către locul incidentului. Mai aproape de polițistul atacat erau o parte din trecători care au intervenit în primă instanță, ulterior cei doi polițiști intervenind pentru imobilizarea agresorului.”


Referitor la declarațiile purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, ministrul a spus că „Șefii structurilor ministerului vor ieși in fața presei de acum înainte, ministerul derulând o acțiune de consiliere a tuturor purtătorilor de cuvânt din țară.”

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: