Carieră de rugbist frântă la doar 19 ani

Carieră de rugbist frântă la doar 19 ani

Bogdan Grădinaru, jucător legitimat la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, a suferit o gravă accidentare la coloană în timpul unui meci din campionat.

Un tânăr rugbist român, Bogdan Grădinaru (19 ani), jucător legitimat la echipa CS MVT Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, a suferit miercuri o accidentare care, probabil, îi va pune capăt carierei sale de sportiv.

În timpul partidei pe care echipa sa a disputat-o, acasă, cu Ştiinţa Baia Mare (meci din prima etapă a Grupei A din Divizia Naţională, încheiat cu victoria mara mureşenilor, scor 22-7), Grădinaru a avut ghinionul să fie implicat într-o fază puţin întâlnită pe terenurile de rugby.  Va rămâne paralizat „Era pe la jumătatea reprizei secunde. Acest copil avea mingea şi a fost prins torsionat de un adversar. Este o fază care are o probabilitate de apariţie de unu la un milion! Nu vreau să-l acuz pe agresor, nu cred că a fost rău intenţionat, deşi cei de la Baia Mare au jucat tot meciul la intimidare”, ne-a povestit Ovidiu Şerban, antrenorul lui Bogdan.

Rămas inert la pământ, rugbistul a fost imobilizat şi transportat de urgenţă la spital, unde s-a constatat înfiorătorul diagnostic: traumatism de coloană cervicală cu fractură, bipareză brahială şi paraplegie. Bogdan a fost operat ieri, la un spital din Timişoara. După intervenţia chirurgicală, medicii au anunţat că sportivul va rămâne paralizat.         

Ne puteți urmări și pe Google News

Jucător de naţională

Federaţia Română de Rugby (FRR) a anunţat ieri că va demara o anchetă în acest caz. Vor fi analizate înregistrarea video a partidei şi raportul observatorului şi cel al arbitrului, urmând să se ia măsuri dacă se constată că vreuna dintre părţile implicate nu a acţionat conform regulamentelor. Coordonatorul medical al FRR, Alin Popescu, a spus pentru site-ul oficial al forului că „despre o certitudine privind starea pacientului se poate vorbi abia la 72 de ore după accident”.

Grădinaru a fost convocat şi la lotul sub 21 de ani al naţionalei României. Născut în Braşov, Bogdan este student în anul întâi la o facultate din Arad. Gruparea la care este legitimat şi-a propus să câştige, în acest an, Divizia Naţională.      

INTERVIU

Antrenorul Şerban: „Sper că va rămâne un om normal!”

EVZ: Care e starea lui Bogdan? Ovidiu Şerban: Primele veşti după analiza RMN nu sunt deloc bune. Aşteptăm al doilea test, după operaţie. Mi-a venit să îmi iau câmpii când am văzut ce a păţit! Sunt foarte necăjit. Eu fac de plăcere sportul acesta şi m-am întrebat de ce Dumnezeu îi bate pe unii care nu merită, iar pe alţii - nu.   

Sunt dese astfel de accidentări în rugby? Copilul a avut cumplitul ghinion să fie prins torsionat. Cred că ar trebui să o lăsăm mai moale cu intrările dure, cum văd că sunt recomandări şi în fotbal. Rugby-ul ar trebui să fie un sport practicat de gentlemeni. Din păcate, nu e întotdeauna aşa... 

Are şanse jucătorul să mai facă sport vreodată? Eu sper, în primul rând, că Bogdan va putea umbla, că va rămâne un om normal! Poate vom avea parte de o minune acum, de Paşte, mai ales că, după ce a fost imobilizat, jucătorul şi-a mişcat mâinile. Acest băiat este un model de comportament, atât în viaţa de zi cu zi, cât şi ca sportiv.