Între apa îmbuteliată şi cea de la robinet e mai bine să o alegeţi pe cea dintâi. În timp, cea tratată cu clor slăbeşte inima. Specialiştii în ape minerale spun că pentru a vă menţine organismul sănătos este esenţial să alternaţi diferite tipuri de apă. „Beţi când apă minerală, când apă de izvor“, sugerează George Vladimirov, specialist în tehnologia apelor şi profesor asociat la Universitatea din Plovdiv (Bulgaria). În acest fel, permiteţi organismului să se purifice şi să nu acumuleze minerale, care se pot transforma în pietre la rinichi. „Cei care beau ape minerale concentrate obligă corpul să dizolve o cantitate ridicată de minerale“, adaugă George Vladimirov.

Cele mai potrivite pentru consumul zilnic sunt apele slab mineralizate (acelea care conţin sub 500 miligrame de minerale pe litru). „Buna funcţionare a rinichilor nu trebuie să fie împiedicată de asimilarea mineralelor“, precizează profesorul. Pentru a afla conţinutul unei ape minerale, fie ea carbonatată sau necarbonatată, e esenţial să îi verifici eticheta.