Cardurile bancare se vor schimba radical. Noua tehnologie, testată în Spania

Cardurile bancare se vor schimba radical. Noua tehnologie, testată în Spania Plăți. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cardurile bancare se vor schimba radical deoarece tehnologia avansează de la o zi la alta, iar mulţi oameni încă folosesc acel sistem clasic în loc de telefon sau ceasuri inteligente.

Cardurile bancare se vor schimba în Spania. Deoarece un număr mare de persoane utilizează  acele carduri de plastic pentru cumpărături. Mai mult, conform datelor de la Banca Spaniei, în 2022 plata cu carduri a crescut cu peste 21% față de anul precedent 2021.

Cardurile bancare se vor schimba radical. Cum vor arăta

Cardurile bancare sunt pe cale să treacă printr-o schimbare majoră, iar oamenii vor fi obligaţi să-și reînnoiască cardurile. Noile carduri de credit au eliminat numerotarea tradițională. Adică CVV-ul și data expirării cardului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această schimbare urmărește să îmbunătățească securitatea și să protejeze mai bine informațiile financiare ale utilizatorilor. Bănci precum BBVA și Banco Santander se numără printre cele care oferă deja carduri noi.  Motivul din spatele eliminării numerelor tipărite pe cardurile bancare este clar și a fost deja menționat: securitatea.

Noul model reduce riscul de fraudă

Neavând informații tipărite pe suprafața lor, în caz de pierdere sau furt, cardurile nu pot fi folosite pentru a plăti achiziții online,  întrucât doar deținătorul cunoaște datele necesare pentru finalizarea tranzacției. În plus, această măsură reduce semnificativ riscul de fraudă și clonarea cardurilor. Mai exact, datele importante nu mai sunt expuse pe card.

Operarea cu noile carduri care nu au numere tipărite este simplă, deși pare la început mai greu. Se vor face mai mulți pași atunci când operaţi online cu cardul nou.

Card De Credit, Plată, Credit, Card

Cardurile bancare. Sursa foto: Pixabay

Cardurile bancare noi, modul de folosire

Cum se procedează: În momentul introducerii informațiilor cardului, ceea ce va trebui să facem este să introducem aplicația sau pagina băncii fiecăruia. Odată intrat trebuie să mergeţi la secțiunea în care apar informațiile cardului nostru, iar când vreţi să scrieţi CVV-ul (vor cere când facem plata), banca va cere codul PIN, îl introdueţi și peste câteva secunde CVV-ul și, de asemenea, data expirării, vor fi completate.

Important! Aceasta metodă este doar pentru operațiunile online. Cea pentru retragerea fizică de la bancomat, nu va avea nicio problemă, deoarece va funcţiona cu sistemul „fără contact” care nu solicită PIN sau coduri.