Cardul bancar plăteşte călătoria în autobuz

Cardul bancar plăteşte călătoria în autobuz

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a încheiat un parteneriat de dezvoltare a noilor tehnologii în transportul în comun cu BRD Groupe Societe Generale.

Astfel, Regia a lansat astăzi un nou tip de card dual contactless, emis sub sigla MasterCard şi Maestro, pe care bucureştenii îl pot folosi pentru plata călătoriilor în autobuze şi metrou, dar şi pentru a-şi plăti cumpărăturile.

Cardul multifuncţional va putea fi încărcat cu abonamente RATB pe o linie, pe mai multe linii sau cu abonament general urban lunar.

De asemenea, va putea fi încărcat cu portofel electronic, care va permite efectuarea de călătorii şi pe liniile Expres RATB sau în reţeaua Metrorex. Va putea fi folosit și la plata parcarii sau pentru accesul la muzee

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cardul dual este un concept integrat din punct de vedere tehnic, bazat pe tehnologie contactless, care are inclusă aplicaţia de transport. Cardul poate fi folosit atât pentru tranzacţii uzuale la POS şi ATM (retragere de numerar, plăţi la comercianţi, plăţi de facturi, plăţi pe internet), cât şi direct în mijloacele de transport", au explicat reprezentanţii RATB.

Pe viitor, RATB va extinde oferta cu noi aplicaţii, cum ar fi plata parcării, accesul la muzee şi spectacole, transformând aceste instrumente de plată în adevărate "carduri ale oraşului".