Evenimentul Zilei > Actualitate > Căpușele fac ravagii la Timișoara. Deja sunt zeci de persoane mușcate
Căpușele fac ravagii la Timișoara. Deja sunt zeci de persoane mușcate

Căpușele fac ravagii la Timișoara. Deja sunt zeci de persoane mușcate

Căpușele fac ravagii la Timișoara, oraș în care în ultimii ani, dezinsecția s-a făcut pe sărite. După ce în martie deja cei mușcați de căpușe s-au numărat cu zecile, în aprilie s-a atibs numărul celor din luna precedentă în numai două săptămâni.

De la o lună la alta crește numărul celor mușcați de căpușe în județul Timiș. În primele două săptămâni ale lui aprilie au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara 43 de persoane care au fost mușcate de căpușe. Toate acestea au fost ”atacate” în zona Pădurii Verzi.

„Am avut 43 de cazuri de la debutul acestei luni. Pacienții mușcați de căpușe vin la noi pentru profilaxie. Luna trecută au fost 32. Până acum, nu am confirmat boală Lyme în niciunul din cazuri”, a declarat doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.

Medicii recomandă celor mușcați de căpușe să nu încerce acasă extragerea insectei (o pot rupe și crește, astfel, riscul de infecții), și să meargă, imediat la o unitatea de primire a urgențelor a celui mai apropiat spital.