Capul justitiei SUA avea halucinatii

Capul justitiei SUA avea halucinatii

Fostul sef al Curtii Supreme din Statele Unite, William Rehnquist, era dependent de sedative puternice in primii zece ani in functie, iar dupa ce a renuntat la medicamente a inceput sa aiba halucinatii, releva "Washington Post", citand o serie de documente declasificate ale FBI.

Faptul ca Rehnquist a efectuat un control medical in decembrie 1981 pentru a fi tratat de dureri de spate si dependenta de sedative era cunoscut dinainte. Insa documentele FBI, date publicitatii in aceasta saptamana, pun in lumina durata si intensitatea acestei dependente.

Rehnquist a fost numit la Curtea Suprema de Richard Nixon in 1971, iar apoi nominalizat ca sef al Curtii de catre Ronald Reagan, in 1986. El a murit in septembrie 2005, iar documentele au fost date publicitatii la cererea mai multor organizatii americane, in baza legii dreptului la informare.

Potrivit acestora, Rehnquist a inceput sa ia sedative Placidyl pentru insomnie in 1971, dupa o operatie la coloana, si, potrivit estimarilor, obisnuia sa ia zilnic de trei ori doza admisa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medici interogati de FBI au declarat ca, in momentul in care a incetat sa ia medicamente, Rehnquist a avut halucinatii paranoide. El ar fi incercat sa evadeze din spital, imaginandu-si ca „CIA comploteaza impotriva lui”, si avea impresia ca imprimeul de pe perdelele incaperilor isi modifica forma. 

O alta dezvaluire importanta este aceea ca Rehnquist mostenise o casa in orasul Phoenix pe care, in baza testamentului, nu avea voie sa o vanda decat albilor.

Dezvaluirile sunt de natura sa ridice semne de intrebare cu privire la prestatia lui Rehnquist in calitate de sef al celui mai inalt for de justitie din SUA.

Una dintre deciziile foarte importante luate sub conducerea lui Rehnquist a fost transarea cursei prezidentiale din anul 2000 in favoarea lui George W. Bush, in ciuda contestatiilor facute de democrati privind numararea voturilor.