Evenimentul Zilei > Social > Anunț CAPITAL făcut de ministrul EDUCAȚIEI. Învățământul trece într-o nouă ERĂ. TOȚI ELEVII sunt AFECTAȚI
Anunț CAPITAL făcut de ministrul EDUCAȚIEI. Învățământul trece într-o nouă ERĂ. TOȚI ELEVII sunt AFECTAȚI

Anunț CAPITAL făcut de ministrul EDUCAȚIEI. Învățământul trece într-o nouă ERĂ. TOȚI ELEVII sunt AFECTAȚI

Anunțul făcut de ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, duce învățământul într-o nouă eră, iar modul tradițional de a educa elevii pare să dispară.

Manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv, pe platforma manuale.edu.ro, a fost anunțul ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu Pop.

"Avem pe ordinea de zi proiectul legii manualului şcolar. În principiu, acest proiect de lege prevede existenţa unui singur manual de bază pentru fiecare programă şcolară a elevilor din învăţământul preuniversitar de stat şi particular. Ministerul, alături de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, se obligă în a pune pe platforma manuale.edu.ro toate aceste manuale de bază în format PDF şi digital interactiv, traduse în toate limbile minorităţilor, iar la cererea învăţătorului/ profesorului, alături de elev şi părinte, se pot tipări aceste manuale prin grija Editurii Didactice şi Pedagogice", a declarat Pop, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul României nu a privit cu optimism acest anunț și a făcut o remarcă grăitoare. Potrivit realitatea.net, premierul Tudose i-a spus ironic ministrului Educaţiei: "Să dea Dumnezeu să funcţioneze. Aţi văzut că încă mai sunt reminiscenţe cu manualul de a V-a".