Evenimentul Zilei > International > Candidatul la preşedinţia R. Moldova: Unirea cu România nu e un subiect actual
Candidatul la preşedinţia R. Moldova: Unirea cu România nu e un subiect actual

Candidatul la preşedinţia R. Moldova: Unirea cu România nu e un subiect actual

Candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, consideră că nu este momentul oportun să se vorbească despre unirea Republicii Moldova cu România, relatează corespondentul Agerpres.

În prima sa intervenţie televizată de când a fost propus candidat la preşedinţie, Nicolae Timofti a declarat, aseară, la postul naţional de televiziune, că nu se ştie dacă România şi-ar dori unirea cu Republica Moldova, despre care vorbeşte o parte a societăţii de pe ambele maluri ale Prutului.

"Nu este momentul potrivit pentru a discuta despre acest aspect. Unirea nu este subiectul cel mai fierbinte acum. Nu avem condiţii pentru unire cu România. Nu ştim dacă România este gata să primească o ţară atât de săracă cum este Republica Moldova, pentru a fi parte integrantă din ea. Şi acest act nu depinde doar de dorinţa Moldovei", a precizat Nicolae Timofti.
Prima vizită, la Bruxelles

El s-a arătat un adept al integrării europene a Republicii Moldova şi a declarat că prima sa vizită peste hotare, dacă va fi ales în fruntea statului, va fi la Bruxelles.

Nicolae Timfti a mai spus că susţine programul de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană, care l-a propus în această funcţie. El a adăugat că îşi doreşte să fie un preşedinte al tuturor cetăţenilor. Nicolae Timofti s-a declarat şi un promotor al reformei justiţiei în Republica Moldova şi a promis că va întreprinde paşii necesari pentru depăşirea actualei crize politice.

Alegerea preşedintelui Republicii Moldova vor avea loc vineri, în Parlamentul de la Chişinău, Nicolae Timofti fiind singurul candidat. Candidatura acestuia a fost propusă de toate partidele din alianţa de guvernare. Nicolae Timofti (63 de ani) este judecător, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: