Evenimentul Zilei > Actualitate > Candidații și-au umflat mușchii, de alegeri. Scandal cu înjurături și distrugeri, la Constanța
Candidații și-au umflat mușchii, de alegeri. Scandal cu înjurături și distrugeri, la Constanța

Candidații și-au umflat mușchii, de alegeri. Scandal cu înjurături și distrugeri, la Constanța

Deși la Biroul Electoral Județean Constanța nu a fost depusă nicio sesizare din teritoriu, la poliție au fost depuse mai multe reclamații, cea mai ieșită din comun fiind o încăierare între candidați, cu înjurături, amenințări și distrugeri într-o comună din sudul județului.

La Băneasa, în sudul județului Constanța, a fost mare scandal. Protagoniști, primarul PSD, in functie, și candidatul liberal, doi consăteni care se luptă aprig, și la propriu și la figurat, pentru scaunul de edil șef al comunei. Potrivit martorilor, candidatul PNL stătea de vorbă cu un prieten, în curtea acestuia. Primarul în functie i-ar fi văzut, ar fi escaladat gardul sărind în curte și s-a luat la bătaie cu candidatul liberal.

Fiecare l-a acuzat pe celălalt că vrea să fraudeze alegerile locale. Despărțiți de proprietarul casei, cei doi s-au amenințat, s-au scuipat și s-au înjurat ca la ușa cortului. Candidatul PNL a fugit, s-a suit în mașină, demarând in trombă. Primarul l-a urmărind aruncâ după el cu pietre. A reușit astfel să spargă geamurile autoturismului. Ulterior, candidatul liberal i-a făcut sesizare la poliție, care a deschis un dosar in rem pentru distrugere și amenintare.

Alte incidente sesizate la poliție fac referire la modalitatea de votare. Polițiști din Năvodari au fost sesizați că la secția de votare nr. 324 din orași, o persoană ar fi avut în mână cinci buletine de vot.În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză aplicând ștampila și pe buletinul în plus. Acesta a fost anulat, restul de patru buletine fiind introduse în urnele de vot. Polițiștii au  întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

La sectia de votare 211, din cartierul Henri Coandă, din Constanța, a dispărut o ștampliă de vot. La fel și la SV 197, la scoala gimnazială numărul 5. La sectia nr 77 din Constanta, de la școala nr 40, un observator a sesizat că un alegător, care a ieșit din cabina de vot a declarat că buletinul de vot pentru primar, care i se dăduse, era déjà stampilat pe numele candidatul PSD.

A fost făcută sesizare la poliție. Procesul de votare a fost intrerupt până la ora 14,50, cât timp poliția efectuează cercetarea la fața locului.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: