Evenimentul Zilei > Actualitate > Campanie electorala on-line pentru postul de rector

Campanie electorala on-line pentru postul de rector

Unul dintre candidatii la fotoliul de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi a ales o metoda inedita de a-si face campanie electorala.

Profesorul Vasile Astarastoae s-a filmat cu web-camul si a postat pe blogul personal, infiintat recent, filmulete in care isi prezinta strategia pe care ar aplica-o odata ales in fruntea universitatii.

„Am meditat foarte mult inainte de a lua decizia de a candida la functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi.

M-am gandit: ce m-ar recomanda sa ocup aceasta functie? Nu s-a zvonit niciodata ca as face parte din grupuri de interese, nu s-a zvonit ca mi-am construit cariera sustinut de familie, nu s-a zvonit ca as fi subiectiv, ca m-as razbuna pe dusmani si in schimb as imparti favoruri la cei obedienti, nu s-a zvonit ca dau sau iau spaga. De aceea, voi candida la rector”, spune profesorul Astarastoae intr-unul dintre filmuletele postate pe blog.

In varsta de 58 de ani, profesorul Vasile Astarastoae e o voce respectata in domediul medical din Iasi. Din 1999 e presedinte al Colegiului Medicilor Iasi, iar in urma cu mai putin de o luna a fost ales in fruntea Colegiului Medicilor din Romania. De la inceputul anului, Astarastoae conduce o comisie de medici care analizeaza problemele din sanatate si care se afla in directa subordonare a presedintelui Traian Basescu.

Din 2001, Vasile Astarastoae ocupa functia de director al Institutului de Medicina Legala din Iasi, iar in 2006 a fost ales membru al Comitetului Director de Bioetica al Comisiei Europene.

SITUATIE

Universitate in declin

Din cauza scandalului diplomelor false, izbucnit in 2000, cand conducerea Facultatii de Medicina si Farmacie a fost acuzata ca a eliberat 63 de diplome de licenta false, UMF Iasi a pierdut tot mai multi studenti in fiecare an. Viitorul rector, care va fi desemnat la alegerile de pe 8 martie, are misiunea grea de a redresa situatia. „Beneficiile tehnicii moderne sunt exploatate la maximum de unii, ceea ce e bine. E o metoda corecta, decenta, insa nu stiu cat de eficienta”, spune, usor amuzat, profesorul Cristian Dragomir, actualul rector al UMF Iasi. Blogul profesorului Vasile Astarastoae a avut in ultima saptamana in jur de 3.500 de vizitatori, potrivit trafic.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: