Evenimentul Zilei > International > Campania prezidentiala din SUA, cea mai scumpa din istoria tarii

Campania prezidentiala din SUA, cea mai scumpa din istoria tarii

Chiar daca nu avem certitudinea candidatilor la alegerile prezidentiale din SUA, putem afirma ca aceasta campanie electorala, aflata in plina desfasurare peste Ocean, este cea mai scumpa din istoria Statelor Unite.

Pana la 4 noiembrie, campania va inghiti cel putin un miliard de dolari, dar revista Fortune avanseaza chiar suma de 3 miliarde.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a declarat ca este dispus sa cheltuiasca numai el un miliard de dolari, daca se va hotari sa se lanseze in cursa.

Costurile campaniei prezidentiale din anul 2004, considerate la vremea aceea spectaculoase, s-au ridicat la 693 de milioane de dolari. I

n urma cu 20 de ani, in 1988, in cursa pentru Casa Alba nu s-au cheltuit decat 59 de milioane de dolari. Istoricii amintesc ca in anul 1860, Abraham Lincoln a pus in joc suma de 100.000 de dolari.

Acum insa, candidatii isi sporesc eforturile pentru a aduna fonduri, mai ales ca se apropie o etapa foarte importanta. Pe 5 februarie vor avea loc adunarile electorale in 20 de state, printre care New York si California.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: