Campania de vaccinare nu face față valului al treilea al pandemiei. Când va deveni eficientă imunizarea

Campania de vaccinare nu face față valului al treilea al pandemiei. Când va deveni eficientă imunizarea

Un expert în sănătate a explicat când va fi eficientă imunizarea făcută în timpul campaniei de vaccinare și când vom scăpa de restricții.

Pandemia de coronavirus va intra și în cel de-al patrulea val, începând din toamnă. Va fi perioada în care se va face diferența între persoanele care s-au vaccinat în acest și cele care nu și-au făcut imunizarea. Răzvan Cherecheș, expert în sănătate public, a afirmat că vaccinarea nu reprezintă o protecție în acest moment, pentru al treilea val.

Campania de vaccinare își va arăta eficiența în valul al patrulea

„Vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei. Abia la finalul verii, începutul toamnei, se va face diferența, atunci când va începe valul patru. Bineînțeles (n.r. - că se va vorbi despre un val patru), este sezonalitatea virusului respirator, în momentul în care vremea se va răci din nou şi vom reintra în case vom începe din nou să ne infectăm, să transmitem infecţia, sigur, vor fi numere semnificativ mai mici.

Dar vom vedea o creştere faţă de perioada verii, pentru că deja de peste două luni, din momentul în care se va încălzi vremea şi vom ieşi din case. Vom începe să stăm cu geamul deschis, va începe să scadă rata de transmitere a virusului şi probabil cam la o lună, o lună jumătate din momentul în care se va încălzi vremea va începe să se vadă efectul şi în secţiile de Terapie Intensivă, unde va scădea numărul de persoane internate”. A declarat Răzvan Cherecheș la Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vom putea să revenim la starea de normalitate anterioară, fără măşti, fără distanţă, fără restricţii”

Specialistul este de părere că valul al patrulea ar trebui să fie amortizat de numărul persoanelor care vor fi imunizate până la acea vreme. eja Ar trebui să ne apropiem de 10 milioane de persoane vaccinate în toamnă şi rezervorul de persoane care pot să fie infectate va fi semnificativ mai mic.„În România eu spun că vom ajunge la 70% rata de vaccinare. Moment în care vom putea să revenim la starea de normalitate anterioară, fără măşti, fără distanţă, fără restricţii”. A conchis specialistul.