Camera şcolarului, mobilată cu buget limitat

Camera şcolarului, mobilată cu buget limitat

Trebuie să fie frumoasă, funcţională, rezistentă şi modulară. Iată câteva propuneri în acest sens.

Odată cu intrarea la şcoală, fiecare copil îşi doreşte un birou la care să-şi facă lecţiile, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţe la spaţiul destinat jocului.

De aceea, mobila pentru copii trebuie să fie multifuncţională, complexă, dar să lase în acelaşi timp mult spaţiu liber în cameră. Ea trebuie întotdeauna aleasă ţinând cont şi de părerea copilului, adică a beneficiarului de drept.

Numai că atunci când vă uitaţi împreună pe un catalog sau vă aflaţi în magazin, ar fi bine să nu ţineţi seama numai de aspectul mobilei. Foarte importantă este şi calitatea. „Este foarte greu să creezi mobilă pentru copii“, spune Anna Efverlund, cel mai faimos designer de la IKEA. „Singurul lucru pe care un adult îl face cu un scaun este să stea pe el, dar un copil îl întoarce, îl trânteşte, sare pe el... Mobila pentru copii trebuie să fie cu mult mai rezistentă. În acelaşi timp trebuie să ai grijă să coste puţin, pentru că părinţii nu vor da niciodată la fel de mulţi bani pentru mobila copiilor ca pentru cea din living, de exemplu“, explică Anna Efverlund, căreia i se datorează multe dintre piesele de mobilier şi corpurile de iluminat destinate copiilor şi vândute în ultimii 20 de ani de IKEA.

Nu în ultimul rând, mobilierul din camera copilului trebuie să-i placă acestuia din urmă, să îi reprezinte personalitatea şi pasiunile. 

Ne puteți urmări și pe Google News