„Cămătarii“, în spatele atacurilor de la Bancpost

„Cămătarii“, în spatele atacurilor de la Bancpost

Clonele de pe cardurile Millenium au fost realizate de apropiaţi ai fraţilor Sile şi Nuţu Cămătaru, pe baza unor informaţii cumpărate.

În spatele fraudei de proporţii de la Bancpost ar sta membri ai clanului Cămătaru şi un fost angajat al băncii. Aşa susţin surse din rândul anchetatorilor, potrivit cărora chiar fraţii Vasile şi Ion Balint, mai cunoscuţi drept Sile şi Nuţu Cămătaru, ar fi coordonat, din spatele gratiilor, întreaga afacere.

„Investigaţiile de până acum arată că un fost angajat al băncii, responsabil cu securitatea IT, a furat informaţiile pe baza cărora au fost realizate clonele de pe cardurile de salarii Millenium. El a vândut apoi cea mai mare parte a acestor date unui apropiat al Cămătarilor care a realizat copiile de pe care s-au făcut extrageri în perioada Sărbă- torilor de Paşte. Suntem convinşi că Sile şi Nuţu nu sunt străini de această «afacere», deşi se află în închisoare“, au adăugat sursele citate. Banda lui „Mafiotu’“ a atacat cardurile poliţiştilor

Potrivit acestora, în atacuri ar fi implicaţi şi membri ai temutei bande de spărgători a lui Gheorghe Cozma, alias „Mafiotu’“ - cel care, din noiembrie anul trecut şi până la începutul acestui an, a coordonat mai multe spargeri la bănci şi showroomuri auto din ţară şi a fost pus, apoi, în libertate de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

„După arestarea liderului, acei membri ai grupării lui Cozma care au scăpat de acuzaţii s-au reprofilat pe «skimming» (furtul de infomaţii de pe carduri bancare cu ajutorul unor dispozitive de copiere şi «fabricarea» unor noi carduri). Se pare că aceştia au obţinut informaţiile de pe cardurile unor clienţi ai Bancpost, montând dispozitive de «citire» a datelor de pe carduri la două bancomate din sectorul 6, unul aflat în incinta unui hipermarket, iar celălalt în zona Lujerului“, au adăugat aceleaşi surse.

Cele mai multe carduri Millenium atacate de membri bandei lui „Mafiotu’“ aparţin unor poliţişti. „Furtul de date de la bancomatele din sectorul 6 a avut loc, cel mai probabil, în perioada 13-15 aprilie, când angajaţii Ministerului Internelor, utilizatori de carduri Millenium, şi-au primit salariile“, au conchis anchetatorii.

Aproximativ 20.000 de clienţi ai Bancpost, dintre care 1.500 de poliţişti, dar şi procurori sau deputaţi, nu-şi pot folosi nici acum la bancomate cardurile de salarii Millenium, blocate după atacurile din săptămâna 28 aprilie- 1 mai. Valoarea tranzacţiilor ilegale este estimată la aproximativ 300.000 de euro.

Bogza, preşedintele Bancpost nu a dorit să coemnteze informaţiile de mai sus. “Deşi colaborăm în permanenţă cu poliţia, noi n-am primit nicio astfel de informaţie de la poliţie, aşa că nu pot comenta”, a spus preşedintele Bancpost, Mihai Bogza.

Surse din poliţie: „Un fost angajat al băncii, responsabil cu securitatea IT, a furat informaţiile pe baza cărora au fost realizate clonele de pe carduri. Suntem convinşi că Sile şi Nuţu nu sunt străini de această «afacere».“