Câinele lui Badea i-a mâncat găinile lui Copos!

Câinele lui Badea i-a mâncat găinile lui Copos!

Înaintea meciului Rapid - Dinamo, şeful "câinilor" şi patronul giuleştenilor s-au tachinat din nou. Şirul disputelor a început acum un deceniu.

Capitala, ţinutul pe care titlul îl ocoleşte de ani buni, şi-a programat astăzi (de la ora 20.00, în direct la Digi Sport) primul derby al primăverii. Altdădată o luptă pentru primele locuri, meciul Rapid-Dinamo este o partidă de cinci stele doar prin prisma istoriei, fără ca acest statut să fie confirmat şi de clasamentul actual al Ligii I la fotbal. Atât giuleştenii, cât şi "câinii roşii" sunt ieşiţi din cursa pentru tronul campionatului şi trag nădejde doar la locurile de Liga Europa. Asta nu-i împiedică pe oficialii celor două cluburi să apeleze la glumiţe "de peluză", cu toate că jocul practicat de formaţiile lor şi poziţiile ocupate după scurgerea a 20 de etape ar trebui mai degrabă să-i îngrijoreze decât să-i distreze.

Buni prieteni încă din perioada comunismului, în care ambii au fost protejaţi ai regimului, George Copos, fost şef la UTC şi actual patron al Rapidului, şi Nicolae Badea, fost ginere al lui Ion Dincă-"Teleagă" şi actual preşedintele al Consiliului Director de la gruparea "roş-albilor", au continuat şirul mesajelor ironice început în urmă cu mai mulţi ani.

"S-a autoinvitat la grătar"

Ne puteți urmări și pe Google News

Copos i-a dăruit ieri şefului "haitei" un sac cu cărbuni, oferind şi un argument: "Datorită prieteniei care ne leagă, îmi permit să vă ofer un mic dar care să-i fie de folos lui Dinamo în această întâlnire. Am luat cu toţii act de relaţiile privilegiate dezvoltate în ultimul timp de Dinamo cu Pandurii Târgu-Jiu. Având în vedere faptul că, în prezent, aceştia nu vă mai pot ajuta, producţia de huilă din Valea Jiului fiind în scădere, vă ofer un sac cu cărbuni pe care să-l folosiţi pentru încălzirea Dinamurilor jucătorilor dumneavoastră".

Prin intermediul EVZ, Nicolae Badea i-a răspuns prompt prietenului său: "Am primit o cutie de cărbuni de la un om cumpătat. Nu e un sac, ci o cutie de patru kilograme! Cărbune inferior, provenit din ultima lui resursă. Prin acest cadou, George s-a autoinvitat la grătar! Cum ar veni, eu pun carnea, iar el - cărbunele!". A cerut despăgubiri pentru orătănii!

Şeful "câinilor" a fost acid cu rivalul din Giuleşti, povestind o întâmplare amuzantă petrecută acum aproape un deceniu: "Într-o iarnă, la Snagov, câinele mi-a scăpat din curte şi s-a dus direct la o altă vilă de-a mea în care locuia atunci George Copos. Câinelele a intrat în curte şi a mâncat două găini de-ale lui Copos! Apoi, George l-a trimis pe administrator la omul meu ca să ceară despăgubiri. Voia să-i plătesc găinile moarte! În fapt, fusese o luptă între animal şi păsări. A câştigat cel mai puternic. În plus, domnul Copos nu plătea chirie unde stătea atunci, că lui îi place să fie asistat social".

"Ce fel de meci va fi în Giuleşti? Va fi un meci al declaraţiilor contradictorii între Copos şi Dinu «Vamă», asta va fi", consideră Badea, pronosticând că în Giuleşti va începe războiul-intern la finalul partidei din pricina rezultatului.

Schimburi de torturi, biciclete, trotinete şi cartele telefonice

Acest circ al ironiilor a început în 2002, după ce Rapid a câştigat Cupa României. Copos le-a trimis atunci dinamoviştilor un tort cu mesajul: "Frişca e a noastră, blatul e al vostru!".

De-a lungul anilor, Copos şi Badea au făcut fel şi fel de schimburi. Dinamovistul i-a dat o bicicletă, rapidistul - o trotinetă!

Ultima dată, anul trecut, Badea i-a oferit rivalului o cartelă telefonică şi mesajul: "Domnului George Copos, un recunoscut suporter dinamovist aflat în misiune la Rapid!". Liga I 20.00 - Digi Sport RAPID: Coman, C. Costa, Glauber, M. Antonio, Bozovici, Șt. Grigorie, Olberdam, Spadacio, Frunză, Sburlea, Herea Antrenor: Marius Șumudică

DINAMO: Naumovski, Diabate, Moți, D. Grigore, Rubio, Alexe, C. Munteanu, D. Kone, Torje, L. Ganea, Dănciulescu Antrenor: Ioan Andone

Arbitru la centru: Robert Dumitru Stadion: „Valentin Stănescu” – București