Cadouri sănătoase de Crăciun

Cadouri sănătoase de Crăciun

În locul coşurilor pline cu bomboane de ciocolată, puteţi oferi în dar ceaiuri aromate şi uleiuri pentru masaj.

Ce poate fi mai stresant decât să fii la regim şi să primeşti pungi cu dulciuri de Sărbători?! Celor care ţin la silueta şi sănătatea celor dragi, specialiştii în îngrijire corporală, consultaţi de EVZ, le fac câteva sugestii de cadouri care nu îngraşă.

1. Cutiile cu bomboane pot fi înlocuite cu ceaiuri fine. În locul bomboanelor de ciocolată, umplute cu alcool, care „burduşesc“ organismul cu o mulţime de calorii, puteţi încerca să vă seduceţi partenerii cu ceaiuri fine, din plante exotice, care aduc, pe lângă plăcerea aromei, o stare de calm şi de relaxare. Ceainicele cu imprimeuri interesante ori ceşcuţele pentru ceai pot fi şi ele o variantă bună de cadou. Pungile cu dulciuri mai pot fi înlocuite de coşurile cu fructe. Portocalele, bananele, fructele de kiwi, pomelo şi alte fructe exotice sunt la fel de gustoase ca şi dulciurile. Alunele, nucile, caju, fisticul ori fructele uscate pot fi, de asemenea, oferite în dar, mai ales dacă aranjamentul va fi unul deosebit.

2. Abonamente la sală sau la bazinul de înot. Dacă tot aţi aflat că, de la anul, partenerul vostru de cuplu vrea sa fie mai activ, să se apuce de sport, să mai dea jos câteva kilograme, de ce să nu îi veniţi în ajutor? Căutaţi o sală de sport ori un bazin de înot îngrijit din zona în care locuiţi şi oferiţi-i cadou un abonament pe un an. Dacă îi plac sporturile de iarnă, vă puteţi gândi la o pereche nouă de schiuri, clăpari sau măcar la o cască de protecţie. Patinele vechi şi îmbătrânite poate aşteaptă şi ele să fie schimbate cu altele noi, strălucitoare.

3. Aparate pentru o minisală de fitness. Dacă buzunarul vă permite, există şi variante de cadouri mai scumpe, dar foarte utile celor care vor să se menţină în formă. O bicicletă eliptică poate fi de ajutor unei persoane pasionate de jogging sau uneia care doreşte să se apuce de alergat. Când plouă şi când ninge, este un aparat numai bun de făcut sport. Faţă de bicicletele cu şa, aceasta îi ajută pe cei care se antrenează să simuleze mai bine alergarea. O astfel de bicicletă performantă poate afişa viteza şi frecvenţa de pedalare, consumul de energie. Are, de asemenea, senzori pentru măsurarea pulsului şi temperaturii corpului. În timpul pedalării, pot fi citite cărţi, reviste, se poate privi la televizor, asculta muzică.

4. Jocuri video care încurajează mişcarea. Există jocuri video care încurajează sporturile. Consolele pentru jocurile Nintendo Wii au foarte multe jocuri de acţiune. După ce jucătorii îşi construiesc virtual chipul, pot fi mimate boxul, bowlingul, scrima, tenisul. La aceste jocuri pot participa mai mulţi membri ai familiei şi pot fi foarte distractive şi foarte solicitante. Unele jocuri pot dura chiar şi mai mult de o oră. În cazul în care aceste console vi se par prea scumpe, vă puteţi orienta către DVD-urile care conţin exerciţii de yoga, aerobic, dans, tae-bo, create de cei mai buni specialişti în domeniul respectiv sau chiar de către cei care le-au inventat.   5. O şedinţă la masaj ori la un centru spa. Ce poate fi mai relaxant decât o şedinţă spa! Masajul cu pietre, cel suedez, reflexoterapia şi aromoterapia fac parte din ofertele centrelor de spa. La fel şi împachetările cu cacao, ciocolată, miere, lavandă sau cu preparate din exotica plantă ilang-ilang. În funcţie de preferinţele partenerei sau ale partenerului, puteţi alege câteva proceduri pe care şi le doreşte şi să îi oferiţi un voucher gratuit.

Ne puteți urmări și pe Google News