Bush: Iranul poate declansa "holocaustul nuclear"

Bush: Iranul poate declansa "holocaustul nuclear"

Linistirea Iranului "inainte de a fi prea tarziu". Aceasta este solutia gasita de presedintele american George W. Bush pentru a stopa declansarea "holocastului nuclear" in Orientul Mijlociu.

Declaratia lui Bush vine imediat dupa ce presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca guvernul de la Teheran este dispus sa se implice in razboiul din Irak, prin "umplerea iminentului vid de putere al trupelor aliate". cu ajutorul Arabiei Saudite si, mai ales, a "poporului irakian".

Bush a acuzat Iranul si de sustinerea si incurajarea extremistilor siiti, care contribuie la haosul din Irak. Cu numai o zi inaintea acuzelor aduse de Bush, presedintele francez Nicolas Sarkozy lansase varianta atacarii aeriene a Iranului, daca autoritatile de la Teheran nu renunta la planul lor nuclear.

"Programul iranian ameninta sa puna o zona deja cunoscuta pentru instabilitatea sa ( n. r. Orientul Mijlociu ) sub amenintarea unui holocaust nuclear" a precizat liderul american, care a adaugat ca se bazeaza pe ajutorul aliatilor in tentativa sa de a impune sanctiuni economice menite sa tempereze intentiile guvernului iranian.

Ne puteți urmări și pe Google News