„Bursucul“ revine-n „vizuina“ din Ghencea

„Bursucul“ revine-n „vizuina“ din Ghencea

Pentru prima dată, un meci Steaua - Unirea Urziceni a ajuns în postura de derby al etapei. Echipa antrenată de Dan Petrescu, fosta glorie a „roş-albaştrilor“, le dă fiori oamenilor lui Lăcătuş.

Unirea Urziceni este coşmarul Stelei în acest sezon. În toamnă, ialomiţenii au provocat primul eşec al „roş-albaştrilor“ în acest campionat, scor 1-0 (contribuind din plin la „mazilirea“ lui Gică Hagi din Ghencea), iar mai apoi i-au eliminat pe stelişti şi din Cupa României, învingându- i cu 2-0. Dan Petrescu, antrenorul care a transformat Unirea Urziceni în coşmarul grupării din Ghencea, spune că un singur lucru îl înspăimântă: „Dacă sud-americanii Stelei prind o zi bună, vor fi foarte greu de oprit“. „Bursucul“ nu şi-a ascuns niciodată visul de a antrena, odată şi-odată, Steaua. Bogdan Stelea, un alt fost idol al fanilor „roş-albaştri“, a anunţat că Unirea „nu se va apăra în Ghencea. Mergem acolo să batem! Va fi un meci frumos“. „Cel mai greu meci“ De partea cealaltă, steliştii n-au făcut economie de laude la adresa grupării din Urziceni. Jucătorii au declarat la unison că va fi cel mai greu meci din retur! Marius Lăcătuş, antrenorul „roş-albaştrilor“, ştie că numai victoria îl poate ajuta să-şi îndeplinească obiectivul, un loc de Liga Campionilor, deoarece pentru Steaua va urma un nou şoc, o deplasare decisivă pe terenul rivalilor de la Rapid. „Cu Unirea e un meci special. Întâlnim o echipă foarte bine organizată, cu jucători ce pot face diferenţa“, a spus „Fiara“. Cinci ex-stelişti Unirea Urziceni şi-a construit gloria recentă graţie contribuţiei unui mic contingent de foşti stelişti. Principalul „vinovat“ este antrenorul Dan Petrescu, cel care a crescut la Steaua şi a jucat o finală de Cupa Campionilor Europeni cu „roş-albaştrii“. Dumitru Stângaciu, antrenorul cu portarii de la ialomiţeni, a strâns 14 trofee cu Steaua, portarul Bogdan Stelea a fost doi ani unul din idolii suporterilor din Ghencea, iar Valeriu Bordeanu se laudă cu un campionat şi o Supercupă a României cucerite în tricoul „roş-albaştrilor“. De asemenea, Mihai Stoica se laudă cu cei cinci ani petrecuţi în Ghencea, perioadă în care Steaua a ajuns în grupele Ligii Campionilor după o pauză de zece ani şi s-a calificat în semifinalele Cupei UEFA, iar pe plan intern a cucerit două campionate. Partida va fi arbitrată de brăileanul Ionel Ivan, unul dintre tinerii promovaţi cu insistenţă de Ionuţ Lupescu, dar care n-are experienţa meciurilor tari.

STATISTICĂ Performanţele steliştilor ajunşi la Unirea Urziceni Dan Petrescu (antrenor Unirea) > A jucat la Steaua în 1986 şi între 1987-1991. A însumat 95 de jocuri şi 27 de goluri în campionat, 16 jocuri şi 4 goluri în cupele europene. A cucerit trei titluri şi o cupă. Dumitru Stângaciu (antrenor cu portarii la Unirea) > A fost legitimat la Steaua între 1985 -1988 şi 1989-1995. A apărat în 191 de partide în campionat şi 31 în cupele europene. A cucerit 7 titluri, 4 cupe şi o Supercupă a Europei. Bogdan Stelea (portar Unirea) > A jucat la Steaua între 1995- 1997. A apărat în 47 de partide de campionat şi 13 în cupele europene. A cucerit 2 titluri şi 2 cupe. Valeriu Bordeanu (fundaş Unirea Urziceni) > A jucat la Steaua în 1999-2000, 2001 şi 2002. A însumat 40 de jocuri şi un gol în campionat, 10 jocuri şi un gol în cupele europene. MARILE ORGOLII Duelul managerilor Confruntarea de astă-seară are o importanţă capitală pentru ierarhia finală, dar, totodată, este un joc special pentru managerii celor două echipe. Adrian Ilie, actualul manager general al „roş-albaştrilor“, şi Mihai Stoica, predecesorul său pe acest post, s-au contrat pe tema transferurilor realizate. În mandatul de cinci ani în Ghencea, Stoica s-a „remarcat“ prin pumnul în gură aplicat unui suporter şi numeroasele „ţepe“ aduse de peste mări şi ţări, precum Carlos, Saban, Elton şi Andrey. Stoica a fost dat afară din Ghencea după ce Gigi Becali s-a prins că „MM“ l-a „ciugulit“ la banii din comisioanele pentru „fanionul“ Elton. „Cobra“ Adrian Ilie n-a „împlinit“ nici măcar un an în funcţie, dar se laudă cu Zapata, Emeghara, Golanski, Mendoza, Habibou, Dayro şi Pepe Moreno. Ilie şi Stoica aşteaptă acum să vadă cum va trata publicul din Ghencea războiul lor şi realizările în materie de transferuri. Meciul Steaua - Unirea se va disputa cu casa închisă, ieri fiind epuizate şi ultimele 1.800 de bilete rămase la vânzare. Gruparea ialomiţeană va avea de înfruntat presiunea pe care o vor crea aproximativ 25.000 de oameni, deşi reprezintă o localitate care numără abia 18.000 de suflete!

Ne puteți urmări și pe Google News