"Noi ne pregătim pe 18 (iunie – n.r.) să predăm funcţia. Nu e nicio problemă. Credeţi că ar deranja aşa de mult?", a precizat şeful CJ, citat de infobrăila. Stancu a mai spus că are "treabă suficientă" după ce nu va mai fi preşedinte al Consiliului Judeţean. El s-a fălit că pleacă de la Consiliul Judeţean "cu fruntea sus", "cu o grămadă de realizări pe care poţi să pui mâna, nu din alea imaginare" și a spus că în mod sigur "poporul" o să îi ceară să candideze pentru un nou mandat.

Stancu a sugerat că există posibilitatea să se retragă din funcţie chiar dacă va câştiga procesul: "Asta este o chestie de orgoliu!".

ANI îl acuză pe Bunea Stancu că, în calitate de președinte al CJ Brăila, a întocmit și adoptat Hotărâri ale CJ Brăila și a semnat contracte de asociere între CJ și SC Clubul de Fotbal Brăila SA şi Asociația Sportivă Handbal Club “Dunărea” Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei. Cele două cluburi au ca acționari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA, care, la rândul lor, au ca acționar majoritar SC Bursagrigrom la care este acționar majoritar Bunea Stancu.