Evenimentul Zilei > International > BULGARIA. Două localităţi de pe malul mării au decretat stare de dezastru, din cauza FURTUNII
BULGARIA. Două localităţi de pe malul mării au decretat stare de dezastru, din cauza FURTUNII

BULGARIA. Două localităţi de pe malul mării au decretat stare de dezastru, din cauza FURTUNII

În localităţile de coastă din Bulgaria Primorsko şi Byala a fost declarată, azi, stare de dezastru, după ce ploile torenţiale au cauzat inundaţii serioase în zonă, copaci căzuţi au blocat şosele şi numeroase gospodării şi clădiri au rămas fără energie electrică.

 Şi localitatea Sozopol a fost de asemenea grav afectată de furtună, scrie agenţia DP, citată de Agerpres.

Oraşul Primorsko şi satele Yasna Polyana şi Vesselie s-au confruntat cu cea mai mare cantitate de precipitaţii, au anunţat autorităţile locale din Burgas.

Primarul din Primorsko a convocat, în această dimineaţă, o şedinţă a Centrului local pentru răspuns în situaţii de urgenţă.

Drumul care leagă Primorsko de Arkoutino a fost inundat complet de apele umflate ale râului Ropotamo, iar şoseaua care leagă Primorsko şi Yasna Polyana a devenit, de asemenea, imposibil de parcurs, din cauza copacilor smulşi din rădăcini şi prăbuşiţi pe carosabil.

Furtuna a lăsat 300 de turişti într-un hotel din Primorsko fără electricitate şi apă. Parterul hotelurilor din staţiune şi casele de vacanţă au fost inundate.

Şi în localitatea Sozopol au fost raportate întreruperi ale alimentării cu energie electrică şi blocaje ale traficului rutier.

În zona localităţii Byala, copacii au fost smulşi din rădăcini, case inundate şi numeroase gospodării şi clădiri au rămas fără energie electrică, iar plaja şi numeroase străzi au fost afectate grav, a anunţat primarul localităţii, Anastas Trendafilov. Opt oameni au fost evacuaţi de echipele de salvare din zona Byala.

Copacii căzuţi din cauza furtunii au blocat drumul dintre Varna şi Burgas.

Opt din cele 28 de regiuni ale Bulgariei au fost, miercuri, sub atenţionare cod galben de precipitaţii şi furtună, cu avertizări de precipitaţii între 15 şi 35 de litri pe metru pătrat, potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Meteorologie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News