Evenimentul Zilei > Actualitate > Bugatti va produce, aproape sigur, limuzina de un milion de euro
Bugatti va produce, aproape sigur, limuzina de un milion de euro

Bugatti va produce, aproape sigur, limuzina de un milion de euro

Conceptul cu patru portiere Bugatti 16 C Galibier va intra în producția de serie, din 2013, după retragerea cabrioletului Veyron 16.4 Grand Sport.

Reacțiile pozitive culese de Bugatti după prezentarea conceptului 16 C Galibier în cadrul mai multor saloane auto și sindrofii cu circuit închis îndreptățesc cel mai mic producător din Grupul Volkswagen să lanseze modelul de serie aferent, notează ediția online a revistei ”Autocar”.

 Bugatti 16 C Galibier ar trebui să înlocuiască, din 2013, gama Veyron (coupe-ul și roadsterul), care va fi retrasă din producție în 2012.

Anunțul oficial prin care Bugatii ar fi trebuit să consfințească decizia de a produce modelul cu patru locuri era așteptat în această primăvară. Analiștii susțin că rațiuni economice importante vor amâna acest moment până în vară.

Grupul Volkswagen dorește să obțină, în această perioadă, circa patru miliarde de euro din vânzarea unor acțiuni, iar angajamentul de a investi în producția unui nou model Bugatti (cu Veyron s-au risipit mulți bani) nu ar face bine prețului acestora.

Bugatti Galibier, un model în genul modelelor sportive cu patru portiere Porsche Panamera și Aston Martin Rapide, dar, evident, din altă ligă, va costa, potrivit estimărilor, aproximativ un milion de euro.

La fabricarea automobilului se vor folosi, pe scară largă, fibra de carbon și aluminul. Habitaclul va fi mai luxos ca al actualului model Veyron, chiar dacă va etala un stil minimalist.

Galibier va fi propulsat de celebrul motor W16 utilizat și de Veyron căruia i se vor solicita, de această dată, ”doar” 800 de cai-putere (Veyron dispune de 1.001 CP).

Fără a cunoaște cifrele oficiale și acordând, deocamdată, credit celor susținute de producător, Bugatii Galibier ar trebui să devină cel mai puternic și mai rapid model cu patru portiere.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: