Evenimentul Zilei > Actualitate > Buda: Faptul că sunt absolvent al Facultăţii de Zootehnie mă ajută să îl înţeleg pe Ponta
Buda: Faptul că sunt absolvent al Facultăţii de Zootehnie mă ajută să îl înţeleg pe Ponta

Buda: Faptul că sunt absolvent al Facultăţii de Zootehnie mă ajută să îl înţeleg pe Ponta

După ce președintele PSD, Victor Ponta, a ironizat faptul că "un zootehnist ca Buda și doi-trei colegi" au decis asupra proiectului de modificare a Constituției săptămâna trecută, în Comisia juridică, deputatul PDL i-a dat o replică în același ton.

"Faptul că sunt absolvent al unor instituţii de prestigiu din judeţul Cluj, respectiv a Facultăţii de Zootehnie, pe lângă cea de Drept, mă ajută să îl înţeleg tot mai bine" (pe Ponta – n.r.), a replicat Daniel Buda prin intermediul unui comunicat de presă.
În aceeași notă, Buda a mai apreciat că preşedintele PSD "fie suferă de pierderi sporadice de memorie, fie încă nu şi-a revenit după excursia exotică din Dubai, atunci când face afirmaţii cu caracter denigrator în ceea ce priveşte desfăşurarea procesului legislativ din Parlamentul României".
Ponta contestase deciziile luate săptămâna trecută în Comisia juridică a Camerei Deputaților, spunând că la discutarea proiectului de Costituție nu era cvorum. " Îi amintesc domnului Ponta că atât timp cât el şi colegii lui de partid se bucură de toate privilegiile statutului de parlamentar, fiind într-o permanentă grevă de lux, parlamentarii PDL fac toate eforturile astfel încât să asigure buna funcţionalitate a sistemului legislativ", contraatacă Buda.
Acesta reamintește că, în calitate de președinte al Comisiei juridice, a convocat de nenumărate ori ședințe pentru dezbaterea proiectului de modificare a legii electorale, însă opoziția a refuzat să vină, ceea ce a dus la amânarea repetată a dezbaterilor. "Mă bucură preocuparea domnului Ponta de a se implica în procesul legislativ acum, în an electoral, însă i-aş recomanda să nu abordeze proiectele legislative atât de importante cu superficialitate şi iresponsabilitate şi să facă un minim efort să participe la dezbaterile din Parlament", mai scrie Buda.