Banii vor fi destinaţi, în funcţie de condiţiile economice, de agricultură, de sectorul alimentar şi de serviciile medicale, în domenii precum cel alimentar, agricultură şi în domeniul serviciilor financiare de nişă.

"Avem în plan să investim cam 10-20 milioane euro anul viitor într-un număr de companii, însă depinde foarte mult de condiţiile pieţei. În general vizăm companii medii, întrucât acestea au potenţial de creştere", a declarat Ovidiu Morariu, manager de investiţii al North Bridge România, citat de Mediafax.

Mai mult, Morariu a precizat că fondul de investiţii a decis la începutul anului să nu mai continue investiţiile în sectorul de imobiliare şi să valorifice investiţiile deja realizate în acest sector.

North Bridge este o companie britanică specializată în investiţii şi corporate finance, prezentă şi pe piaţa românească da anul trecut. Până în prezent a iniţiat investiţii de peste 60 milioane de Euro în România, în domenii precum private equity (fonduri închise cu capital de risc), agricultură şi imobiliare.

Fondul britanic a intrat în acţionariatul Next Capital Factoring. Instituţia Financiară Non-bancară, unul dintre primii trei jucători independenţi de pe piaţa locală de factoring, a încheiat un parteneriat cu fondul britanic, în urma căruia North Bridge a preluat 29% din participaţiile companiei. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ patru milioane de euro.