Evenimentul Zilei > Actualitate > Britanicii spun „Nu” rasismului prin Big Brother
Britanicii spun „Nu” rasismului prin Big Brother

Britanicii spun „Nu” rasismului prin Big Brother

De departe cel mai controversat Big Brother, show-ul rezervat celebritatilor si-a desemnat castigatorul: actrita indiana Shetty, "tinta" afirmatiilor rasiste ale unei colege din casa, britanica Jade Goody.

In lupta finala, Shilpa l-a invins pe fratele lui Michael Jackson, Jermaine.

La aflarea vestii, vedeta indiana a incercat sa descrie experienta traita: "Nu vreau sa folosesc un cliseu, dar este ca intr-un montagne russe …cu suisuri si coborasuri, si din fiecare etapa am invatat cate ceva".

Dupa ce a multumit publicului si a povestit experientele din casa si trairile aferente, indienca a urmarit secvente din timpul show-ului, inclusiv remarcile rasiste ale colegei Jade Goody.

Plina de bun – simt si dand dovada de caracter, Shetty a spus: "oamenii mai fac greseli si toti invatam din ele. Dar un lucru este sigur. Jade nu a vrut sa fie rasista. Chiar nu vreau sa parasesc Anglia punand pe cineva in dificultate. Acest popor mi-a daruit atat de multe".

Imediat dupa ce Goody o jignise pe actrita indiana, britanica a fost eliminata din spectacol de 82% dintre spectatori care au condamnat gestul.

La iesirea din casa Big Brother, Jade a declarat publicatiei "News of the World" ca este dezgustata de propriul comportament si ca este constienta ca acest episod ii poate afecta intreaga cariera.

Parlamentarul laburist Keith Vaz, care a inaintat Camerei Comunelor o motiune referitoare show, a declarat: "Poporul britanic a transmis un mesaj ferm impotriva celor care au avut manifestari rasiste si in favoarea celor ce au avut de suferit in urma discriminarii". Vaz a condamnat si canalul TV ce a difuzat show-ul, mentionand ca "in ciuda acestui final fericit, acesta nu absolva Channel Four de vina ca nu a cenzurat acele mesaje rasiste".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: