Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. Primul caz de coronavirus, confirmat în Capitală
BREAKING NEWS. Primul caz de coronavirus, confirmat în Capitală

BREAKING NEWS. Primul caz de coronavirus, confirmat în Capitală

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în această după-amiază a fost confirmat și cel de al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel național.

Este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: