Brazilia a învins fără emoţii aseară Chile cu scorul de 3-0. În „sferturi”, naţionala „carioca” va avea un duel de foc împotriva Olandei. Meciul-şoc din sferturile de finală se va desfăşura vineri (ora 17.00, TVR 1), pe stadionul „Nelson Mandela Bay” din Port Elizabeth.

Brazilia a stat la cutie în prima jumătate de oră a meciului de la Johannesburg, dar chilienii au cedat imediat cum trupa lui Carlos Dunga a apăsat un pic pe acceleraţie.

Execuţie în trei minute

Echipa care a câştigat de cinci ori Cupa Mondială a avut nevoie de mai puţin de zece minute pentru a tranşa soarta partidei şi a le da peste nas celor care au acuzat această generaţie că a uitat să facă spectacol. În minutul 30, Lucio a fost cosit în careu de un fundaş chilian, dar arbitrul Howard Webb n-a sancţionat infracţiunea.

Fundaşul Juan a deschis scorul, în minutul 35, cu o frumoasă lovitură de cap. Brazilianul s-a înălţat lejer, nefiind deranjat de niciun adversar, deoarece Luis Fabiano şi Lucio i-au făcut un „zid” de apărare perfect.

Luis Fabiano a majorat diferenţa peste numai trei minute. Scăpat la limita ofsaidului, atacantul legitimat la FC Sevilla l-a driblat pe portarul Claudio Bravo şi a marcat în poarta goală.

Odată ce miza a dispărut, brazilienii au evoluat numai pentru spectacol.
Robinho a marcat, în minutul 59, cu un şut din afara careului, reuşind astfel primul său gol la Cupa Mondială. Spre final, brazilienii s-au jucat cu ocaziile la poarta adversarilor. Chile a răspuns doar cu o bară a lui Valdivia.

Optimi de finală

Brazilia – Chile 3-0
Juan (35), L. Fabiano (38), Robinho (59)

Brazilia: J. Cesar 6 – Maicon 6, Lucio 7, Juan 8, Bastos 6, D. Alves 6, G. Silva 6, Ramires 7, Kaka 7 (81, Kleberson), Robinho 8 (85, Gilberto), L. Fabiano 8 (76, Nilmar). Antrenor: Carlos Dunga.

Chile: C. Bravo 4 – Isla 4, (62, Millar 4), Contreras 4 (46, Tello 4), Jara 4, Fuentes 4, Vidal 5, Carmona 4, M.Gonzalez 4 (46, Valdivia 5), A. Sanchez 4, Suazo 5, Beausejour 5. Antrenor: Marcelo Bielsa.

Arbitri: H. Webb 6 – D. Cann 7, M. Mullarkey 7 (toţi din Anglia).
Stadion: „Ellis Park” – Johannesburg; Spectatori: 54.096.

GOLGHETERI

  • 4 goluri: Higuain (Argentina), Vittek (Slovacia);
  • 3 goluri: D. Villa (Spania), L. Suarez (Uruguay), A. Gyan (Ghana), Donovan (SUA), T. Müller (Germania), L. Fabiano (Brazilia).