Brawn GP a debutat în forţă

Brawn GP a debutat în forţă

Pe circuitul „Albert Park”, din Melbourne, a debutat la sfârşitul săptămânii trecute un nou sezon de Formula 1, cu Marele Premiu al Australiei, unde echipa Brawn GP, construită pe ruinele grupării Honda, a reuşit dubla.

Jenson Button a câştigat ieri cursa de la Antipozi, în timp ce brazilianul Rubens Barrichello, coechipierul său, a sosit al doilea.

Britanicul, care a acceptat de curând o reducere cu 15 milioane de lire sterline a salariului total pentru următorii trei ani, a obţinut a doua sa victorie, după cea din 2006, din Ungaria. Pe de altă parte, Barrichello, care a participat la Marele Premiu cu numărul 268 din carieră, n-a mai urcat pe treapta a doua a podiumului de la Grand Prix-ul Statelor Unite din 2005. „Această primă cursă a fost ca o poveste”, a concluzionat Button după tradiţionala baie cu şampanie.

Motorizată de Mercedes, echipa Brawn GP este patronată de Ross Brawn, fost director tehnic la gruparea Honda, pe care a cumpărat-o în acest an de la constructorul japonez şi a rebotezat-o.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iniţial, locul al treilea la Antipozi a fost ocupat de Jarno Trulli (Toyota), dar italianul a fost descalificat fiindcă l-a depăşit pe Lewis Hamilton (McLaren) când maşina de securitate se afla pe pistă.

Monoposturile Ferrari au avut un debut dezastruos. Maşina condusă de finlandezul Kimi Raikkonen a avut probleme tehnice, iar cea a brazilianului Felipe Massa - probleme mecanice.