Brădeanu şi Beşe revin pentru meciurile cu Ucraina

Brădeanu şi Beşe revin pentru meciurile cu Ucraina

Aurelia Brădeanu şi Valeria Beşe sunt noutăţile lui Radu Voina pentru meciurile preliminariile Campionatului European de handbal feminin.

Naţionala de handbal feminin a României se va reuni săptămâna viitoare, pe 24 martie, la Buzău, acolo unde echipa pregătită de Radu Voina va da piept cu Ucraina în preliminariile pentru Campionatul European. Meciul cu Ucraina e derbyul Grupei I, cele două echipe acumulând maxim de puncte după primele două meciuri. România a învins Portugalia, cu 37-23 şi Elveţia, cu 39-18, şi e lider cu 4 puncte. Ucraina a învins Elveţia, 33-20, şi Portugalia, 36-31.

"Meciurile cu Ucraina sunt importante în grupa noastră, pentru că nicio echipă nu a fost învinsă până acum. E derbyul la calificare, cum s-ar spune, şi evident, ne dorim să ne calificăm la turneul final de pe primul loc. Vom miza pe experienţă, nu doar pe jucătoare mai tinere, astfel că în echipa României revin jucătoarele Aurelia Brădeanu, de la Gyor, şi Valeria Beşe, de la Oltchim, după o perioadă îndelungată de absenţă. Ambele au dovedit în meciurile cu echipele de club că pot ajuta echipa României", a declarat antrenorul Radu Voina, pentru Mediafax.

Convocările jucătoarelor au fost trimise marţi, în lotul României pentru dubla cu Ucraina, din 31 martie (la Zaporoje) şi 3 aprilie (la Buzău), urmând a se afla:

Ne puteți urmări și pe Google News

Portari - Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu (ambele de la Oltchim). Jucătoare de câmp - Iulia Puşcaşu, Oana Manea, Ionela Stanca, Ramona Maier, Adina Meiroşu Fiera, Cristina Neagu, Narcisa Lecuşanu, Patricia Vizitiu şi Valeria Beşe (toate de la Oltchim Râmnicu Vâlcea), Nicoleta Dincă, Florina Bârsan Chintoan (U Jolidon Cluj), Ada Moldovan (Dunărea Brăila), Carmen Amariei (FCK Handbold), Cristina Vărzaru (Viborg HK), Aurelia Brădeanu (Gyor ETO).

În acelaşi interval în care este convocată naţionala de senioare, tot la Buzău, vor avea loc câteva meciuri de verificare ale lotului B de senioare al României, cu echipa de tineret a ţării noastre şi lotul B de senioare al Danemarcei. Meciurile sunt programate între 31 martie şi 3 aprilie.

La turneul final al CE din decembrie 2010, care va fi găzduit de Norvegia şi Danemarca, se vor califica primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe preliminare.