Boureanu s-a retras din comisia de anchetă a lui Ridzi

Boureanu s-a retras din comisia de anchetă a lui Ridzi

Deputatul PD-L Cristian Boureanu s-a retras astăzi din comisia parlamentară formată pentru cazul Ridzi, ca urmare a deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de a permite continuarea anchetei.

Într-un comunicat remis agenţiei Mediafax, Cristian Boureanu a declarat că se retrage din comisia care îl anchetează pe ministrul Tineretului, pe motiv că activitatea acestui for este ilegală.

Deputatul PD-L a anunţat luni, în şedinţa comisiei de anchetă, că a trimis o adresă procurorului general Codruţa Kovesi, pentru a afla dacă Direcţia Naţională anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală a ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi.  

Procurorul general i-a trimis o scrisoare lui Cristian Boureanu, prin care îl informează că DNA a luat măsuri pentru începerea urmăririi penale a Monicăi Iacob-Ridzi. În temeiul articolului 74 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, ancheta comisiei nu ar mai trebui să continue, susţine Boureanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Articolul 74 reglementează desfăşurarea anchetelor parlamentare, care încetează în cazul în care obiectul anchetei Parlamentului intră sub control judiciar. 

Biroul Permanent a decis, astăzi, să permită continuarea anchetei, pentru că  procurorul general Codruţa Kovesi a răspuns la adresa deputatului Cristian Boureanu şi nu la solicitarea Biroului Permanent, iar prevederile articolului 74 din Regulament nu se aplică.   

Citiţi şi:

"Proştii" şi "vânzătoarele de pufuleţi", evocaţi la Comisia Ridzi

Comisia „Ridzi” trece la verificat „amanţi”

Lideri PD-L acuză "solidaritatea ţigănească" în cazul Ridzi

PDL nu face scut în jurul unui demnitar urmărit penal

Liderii PD-L nu se leapădă, oficial, de Ridzi