După o sesiune de discuţii cu cetăţenii, organizată în Ucraina de actualul premier rus, oamenii se întreabă pe reţelele de socializare dacă Putin încearcă să mai câştige popularitate cu ajutorul injecţiilor care atenuează ridurile.

În timpul maratonului de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii, cel mai popular cuvânt pe Twitter a fost "Botox". Deşi Putin s-ar putea simţi lezat de noua poreclă, este într-o situaţie mai bună decât preşedintele rus, Dmitri Medvedev, poreclit "pateticul", notează "The Guardian".

Nu este prima dată când jurnaliştii speculează acest lucru. În 2010, Vladimir Putin a fost surprins cu o vânătaie la ochi, posibil semn al unei injecţii cu Botox.

Deşi purtătorul de cuvânt al premierului a negat zvonurile, mai mulţi chirurgi plasticieni susţin că şeful Executivului rus a apelat la bisturiu pentru a alunga urma anilor de pe chip. Analizând mai multe fotografii cu Putin, specialiştii susţin că acesta şi-ar fi făcut un lifting la ochi şi mai multe injecţii cu Botox în zona frunţii şi a obrajilor pentru o piele mai netedă.

Publicaţia liberală "New Times" din Rusia se întreba, la începutul anului "Ce s-a întâmplat cu faţa lui Putin?!"

Posibilele operaţii estetice ale lui Putin au devenit şi subiect de glume în Rusia. La începutul lui septembrie, când el şi-a anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţie, în Rusia circula următorul banc: "În replică celor care spun că nu avem feţe noi în politică, Vladimir Putin şi-a făcut operaţii estetice".