Evenimentul Zilei > Actualitate > Borcea și „Tatăl Autostivuitorul”
Borcea și „Tatăl Autostivuitorul”

Borcea și „Tatăl Autostivuitorul”

Oficialul „câinilor” a rostit recent, la un botez, o variantă revizuită a Crezului, oferind o nouă perlă savuroasă.

Vasile Turcu şi Cristi Borcea, conducători dinamovişti, sunt o sursă inepuizabilă de umor. Fiţele, costumele de firmă, maşinile scumpe şi trabucurile fac parte din „arsenalul” cu care aceştia încearcă să-şi construiască imaginea. Când însă deschid gura, apar marile probleme. Noroc cu anumiţi ziarişti de „casă”, care le mai „coafează” interviurile.

„Cred, cred într-unul Dumnezeu, Tatăl Autostivuitorul…”, a rostit Cristi Borcea, duminică, la botezul fiicei designerului Mihai Albu. Oficialul dinamovist a fost naş, pentru a 19-a oară, dar n-a fost în stare să citească fără să se poticnească şi a transformat „atotţiitorul” în „autostivuitorul”.

EVZ a dezvăluit, în urmă cu mai mulţi ani, că oficialul dinamovist a fost chinuit rău de carte, reuşind să termine liceul la vârsta de 26 de ani, luând „Bac”- ul la Grupul Școlar Agricol (GSA) „Republica Cuba” din localitatea Fierbinţi (Ialomiţa)!

Numele instituţiei de învăţământ vine de la înfrăţirea cu un liceu din Cuba care, la rândul său, se numea „Fierbinţi”!

Întâi a fost „injecţia letală”

„Era un elev mediocru. Cred că-i plăcea cartea la fel cum îi place ochiului sarea”, a dezvăluit, peste ani, unul dintre foştii profesori ai lui Borcea. „Spuneţi şi voi, ce este mai mai important? Să câştigi 100.000 lei pe zi, adică o Dacie şi jumătate la sfârşitul anilor ’80, sau să termini un amărât de liceu?”, s-a apărat Borcea.

Un alt moment memorabil l-a avut ca personaj principal pe Cornel Dinu. „Procurorul”, cel mai citit angajat de la Dinamo, l-a vizitat acasă pe Borcea şi a rămas uimit că în ditamai vila a văzut de toate, mai puţin o bibliotecă.

Borcea a oferit, de-a lungul vremii, numeroase „perle”. „Cei de la Dinamo, când vin la Dinamo, li se face o injecţie letală care ţine foarte mult şi, oriunde se duc, se gândesc tot la Dinamo!”, spunea, extrem de pătruns de adânca-i „cugetare”, acelaşi personaj de pomină din fotbalul românesc.

Ani la rând, Borcea a repetat, obsesiv, expresia „Lăsaţi-ne să ne pregătim de Champions League”, dar nici până azi Dinamo n-a pătruns în grupele competiţiei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: