Evenimentul Zilei > International > Bonus pentru polițiștii din Mexic, dacă slăbesc
Bonus pentru polițiștii din Mexic, dacă slăbesc

Bonus pentru polițiștii din Mexic, dacă slăbesc

Peste jumătate din polițiștii din Ciudad de Mexico sunt supraponderali. 40% sunt obezi

Polițiștii XXL din Mexic – și mai mult de jumătate dintre aceștia se află în această categorie – vor putea câștiga un bonus în numerar dacă vor pierde câteva kilograme.

În cadrul programului de sănătate politică, Secretariatul pentru Securitatea Cetățenilor din Mexic (SSC) va oferi stimulente economice agenților care își îmbunătățesc sănătatea fizică într-o varietate de moduri, inclusiv pierderea în greutate, informează mexiconewsdaily.

În ultimele cinci săptămâni, 1.820 de candidați la program au fost supuși unei serii de teste fizice și medicale pentru a determina dacă îndeplinesc cerințele pentru bonusul de 10.000 de pesos (500 USD). Odată ce beneficiarii sunt aleși, bonusurile vor fi plătite peste cinci luni.

Alejandra Ramírez, director adjunct al Cercetării și Dezvoltării Poliției pentru SSC, a declarat că este important ca poliția să fie în formă bună pentru a-și face treaba. „În stradă, poliția este supusă mult stresului, ceea ce îi împinge să adopte obiceiuri alimentare proaste”, a declarat Ramirez pentru ziarul El Universal. Uneori este mai ușor să cumperi o „quesadilla” sau o „torta” decât să găsești un loc unde să mănânci la masă, a adăugat ea.

Programul are fonduri pentru acoperirea a 1.200 de agenți și este posibil ca aplicațiile să fie redeschise în viitor. Dintre 4.279 de polițiști din Ciudad de Mexico , 2.453 sunt supraponderali și 1.826 sunt obezi.

Ramírez a spus că obiectivul programului este de a-i încuraja pe ofițeri să adopte „obiceiuri de viață sănătoase” în perioada în care primesc bonusul și să îi ajute să își îmbunătățească dieta cu banii în plus.

Ea a adăugat că un număr mare de ofițeri de program au crezut că sunt supraponderali, dar, după ce au făcut teste medicale, greutatea lor a fost considerată sănătoasă și au fost scoși din programul de eligibilitate pentru bonus.

„Sănătatea psihologică este, de asemenea, fundamentală”, a spus Ramírez. „Depinde foarte mult de starea în care se află, de tipul de stres la care sunt aupuși, indiferent dacă sunt sau nu capabili să înceapă o altă dietă. Poate fi complicat, dar îi vom ajuta pe parcursul întregului proces”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: