Evenimentul Zilei > Justitie > Bombă! Ordinul Secret al lui Kovesi a ieșit la iveală! Mii de judecători au fost supravegheați de Binom.
Bombă! Ordinul Secret al lui Kovesi a ieșit la iveală! Mii de judecători au fost supravegheați de Binom.

Bombă! Ordinul Secret al lui Kovesi a ieșit la iveală! Mii de judecători au fost supravegheați de Binom.

În 4 ani și 7 luni de existență a SCCJ (n.red- Secția pentru magistrați) în DNA, întreg DNA a deschis 2902 dosare pe magistrați. 1459 de dosare penale au fost deschise pe 845 procurori și 1443 dosare penale au fost deschise pe 1962 judecători. Doar pe judecători au fost cerute de DNA și aprobate 5935 măsuri de supraveghere, a dezvăluit jurnalista Sorina Matei vineri seară în emisiunea ei de la B1, citată de flux24.

În emisiunea de la B1 TV s-a spus că potrivit documentelor oficiale transmise de către DNA și a informațiilor primite se conturează următorul tablou stupefiant, având ca repere următoarele:

  • Ordinul numărul 10 din 31 Ianuarie 2014 prin care L.C. Kovesi a înființat prin reorganizarea DNA, după ce a fost numită în 2013 în fruntea DNA printr-un troc politic, SERVICIUL DE COMBATERE A CORUPȚIEI DIN JUSTIȚIE ca să controleze, monitorizeze, supravegheze și să pună presiune pe magistratura României.
  • 4 ani și 7 luni a funcționat acest Serviciu în cadrul DNA, până la înființarea SIIJ (prin lege aprobată de Parlament și CCR), a fost inventat prin ordin administrativ al procurorului șef DNA, ordinul fiind semnat și de actualul șef al DNA, Nistor Călin și de Marius Iacob, ca adjuncți la vremea aceea.
  • Serviciul pe magistrați a funcționat în cadrul Secției I a DNA, în scripte coordonată de Marius Iacob, în realitate, condusă de L.C. Kovesi, Gheorghe Popovici, Dana Tițian, Gabriela Mirică, oamenii săi. Procuroarea Gabriela Mirică timp de 1 an a stat delegată ca șefă a Serviciului pe magistrați, fără să fie numită de CSM.
  • De observat că Serviciul pe magistrați din DNA a fost mai important ca alocare de resurse decât: combaterea corupției în administrația centrală, infracțiunile din achizițiile publice, prejudiciile aduse bugetului public, frauda din fonduri UE, infracțiunile săvârșite de militari, și câteva dintre serviciile teritoriale ale DNA. De altfel, ulterior Secția pe militari din DNA a fost trasformată în Serviciu, pentru că Secția pe infracțiunile săvârșite de militari deranja SRI.

Vă reamintim că într-un interviu acordat ziare.com, L.C. Kovesi a afirmat: „„În DNA nu a existat o secție de investigare a magistraților. A existat un serviciu pentru investigarea faptelor din Justiție. El a fost creat ca urmare a faptului ca în raportul MCV unul dintre obiective a fost un sistem de justiție curat. Serviciul nu a cercetat doar procurori sau judecători. Au fost cercetați și executori judecătorești, avocați sau chiar persoane făra nicio calitate,  care spuneau „dă-mi 10.000 de euro ca îl cunosc eu pe judecător sau pe procuror și îți solutionez dosarul”, deci trafic de influență”.